Mai mult decât o simplă canapea, este, de asemenea, scaunul nostru home cinema, colțul de lectură, zona de socializare... Este regina livingului și vă explicăm cum să o alegeți.

Care sunt elementele cheie de care trebuie să țineți cont pentru a face alegerea corectă? Care dintre ele va fi cea mai confortabilă chiar și pe măsură ce trec anii? Canapeaua nu este doar piesa vedetă din living datorită volumului său, ci și pentru că este una dintre piesele de mobilier pe care le folosim cel mai mult.

Vrem să stăm ca la cinema acasă? Păi, canapeaua e fotoliul nostru rezervat. Vin prietenii la noi? Întotdeauna canapeaua sfârșește prin a fi un martor tăcut și un complice al momentelor frumoase petrecute împreună. Pentru a citi, pentru a vă relaxa, pentru întreaga familie...

Cum alegem o canapea durabilă

Când mergeți să cumpărați o canapea, luați cu dumneavoastră trei informații de bază: măsurile camerei de zi, dispunerea acesteia și, deși poate părea evident, câte persoane o vor folosi zilnic. Dacă mergeți la un magazin fizic, încercați diferite modele. Este important să încercăm diferite moduri de a ne așeza, precum și să alegem scaune fixe sau detașabile, scaune motorizate etc, ne sfătuiesc specialiștii.

Pe de altă parte, dacă vă decideți să cumpărați o canapea online, uitați-vă bine la măsurători, verificați vânzătorul și vedeți dacă canapeaua are recenzii de la alți cumpărători, acestea vă vor ajuta (și mult!) să vă decideți. Iar dacă doriți mai multe informații, nu ezitați să contactați magazinul. Cu siguranță vă vor ajuta cu tot ceea ce aveți nevoie.

Cum știți că e o canapea confortabilă

Șoldurile: atunci când stați jos, șoldurile nu trebuie să fie niciodată mai jos decât genunchii, astfel încât să nu vă fie greu să vă ridicați.

Picioarele pe podea: atunci când vă sprijiniți spatele de spătarul canapelei, ar trebui să vă puteți odihni și picioarele pe podea.

Partea inferioară a spatelui: cu spatele lipit de spătar, rinichii trebuie să fie protejați pentru a împiedica alunecarea corpului în jos.

Fiți atenți la genunchi: atunci când vă așezați, marginea scaunului nu trebuie să vă apese pe partea din spate a genunchiului.

Nu uitați de cotieră: ar trebui să vă puteți odihni brațul pe cotieră, care ar trebui să fie la nivelul cotului, nu mai jos. Puteti alege chiar o canapea extensibila cu 2 locuri.

Importanța unei structuri bune

Canapeaua are o misiune complicată: să se adapteze la întreaga familie și la toate utilizările pe care i le dați - privitul la televizor, cititul, discuțiile... -. Canapelele de calitate sunt concepute pentru a rezista mulți ani, dar cum știm dacă cea pe care o alegem este "de calitate"? Acestea sunt cele trei cerințe pe care trebuie să le îndeplinească:

  • Un cadru din lemn masiv sau metal - oțel sau aluminiu.
  • Un sistem de chingi sau arcuri în zig-zag pentru a susține pernele șezutului. Indiferent dacă sistemul este unul sau altul, idealul este de a avea cel puțin cinci benzi paralele cu șasiul și cinci perpendiculare pentru fiecare scaun.
  • Picioarele ar trebui să facă parte din structura canapelei. Pentru că cele care sunt înșurubate sunt mai nesigure și, atunci când mutați canapeaua pentru a o curăța, de obicei ajung să se slăbească.

Pentru a-i verifica rezistența, aplicați acest truc: Pentru a verifica dacă o canapea va rezista la folosința intensivă zilnică, ridicați unul dintre picioarele din față la 15 cm de podea. Dacă celălalt picior este ridicat la aceeași înălțime (nu mai jos), cadrul este puternic.

Cum trebuie să fie tapițeria și materialul unei canapele bune?

Pentru ca o canapea să fie confortabilă, aceasta nu trebuie să fie nici moale, nici tare. Pentru aceasta, tapițeria trebuie să fie de înaltă calitate. Astăzi, de exemplu, se folosesc spume de înaltă rezistență care se deformează foarte puțin. Totuși, ca regulă generală, spătarul trebuie să fie mai moale decât scaunul. Spuma vâscoelastică, arcurile sau spuma poliuretanică HR, care este foarte rezistentă și durabilă și se deformează puțin, sunt alegerile obișnuite. Spătarele ar trebui să fie din pene, din fibre de silicon goale cu recuperare ridicată sau din spumă HR. Se recomandă schimbarea umpluturii de spumă la fiecare 5-6 ani pentru a recupera densitatea și a nu pierde confortul.

Un alt factor care determină rezistența canapelei este că aceasta trebuie să fie respirabilă. Și pentru aceasta, tapițeria este esențială. Cu cât este mai respirabilă, cu atât va fi mai confortabilă. Tapițeria este, de asemenea, esențială pentru respirabilitate. Care este cea mai bună? Pentru scaune, se folosesc pene de gâscă sau de rață, pentru confortul lor, deși prețul lor este ridicat. Combinația canapelei cu pernele este, de asemenea, importantă: alegeți perne confortabile, de preferință din pene și care se adaptează bine la spate.

O canapea albă este o alegere bună

Datorită clarității sale, este mai puțin aglomerată din punct de vedere vizual și se potrivește, de asemenea, cu orice culoare sau gamă cromatică. În plus, o canapea albă ajută la adăugarea de spațiu și lumină. Albul este luminos și, dacă primește lumina soarelui, o reflectă și mai mult. În același timp, este un ton care reduce greutatea vizuală a canapelei și, chiar dacă este un model mare, va părea că ocupă mai puțin spațiu. Canapele albe fac toti banii, la fel si fotoliile extensibile!

O altă virtute a sa este că vă permite să redecorați cu foarte puțin, fiind o bază neutră capabilă să se adapteze la orice stil sau anotimp doar cu ajutorul detaliilor. Schimbați culorile și țesăturile pernelor și atât canapeaua, cât și camera de zi vor arăta diferit. De asemenea, trebuie remarcat faptul că promovează un sentiment de ordine. Culoarea albă este relaxantă pentru ochi și creează spații calme, un efect care sporește sentimentul de armonie și ordine în camera de zi.

În cele din urmă, o canapea albă este mai curată decât pare. Cel mai bine este să alegeți o canapea cu huse detașabile și o tapițerie foarte rezistentă, cum ar fi bumbacul sau chenille. În acest fel, dacă apar pete, este suficient să spălați husa și va fi ca nouă. Și iată un sfat: tapițeria cu textură - chenille sau catifea - va ascunde mai bine petele.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri