Prefectul Toni Greblă, președintele Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgentă (CMBSU), a solicitat membrilor CMBSU să pună în aplicare planurile de măsuri și acțiuni specifice, având în vedere că, în perioada următoare, vremea va fi caniculară, conform prognozelor Administrației Naționale de Meteorologie.

La nivelul Centrului Municipiului București de Coordonare și Conducere a Intervenției, în cadrul Secțiunii Management Operațional – Operații, s-a decis constituirea unei celule pentru monitorizarea efectelor tipului de risc temperaturi extreme – risc asociat „caniculă”, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Capitalei. Activitatea acestei structuri se va desfășura în regim permanent, 7 zile din 7, 24 ore din 24, și va include personal al instituțiilor/autorităților care asigură funcții de sprijin, după cum urmează:

  • personal ISUBIF la sediul Centrului Municipiului București de Coordonare și Conducere a Intervenției;
  • personal desemnat din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, Primăriei Municipiului București și Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, la sediile proprii.

Puncte de prim ajutor în București

Totodată, s-a dispus că, începând din data de 22 iulie 2022, autoritățile publice locale vor organiza puncte de prim ajutor în zonele aglomerate ale fiecărui sector pentru distribuția de apă potabilă și vor informa Prefectura Municipiului București și CMBSU cu privire la centrele deschise și cantitatea de apă disponibilă.

În ceea ce privește identificarea și monitorizarea persoanelor vulnerabile, Direcția de Sănătate Publică și Primăriile din Municipiul București, prin Direcțiile Generale de Asistență Socială, vor colabora cu organizații nonguvernamentale și voluntari.

Program de muncă modificat din cauza caniculei

De asemenea, la nivelul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale se vor lua măsuri suplimentare de protejare a persoanelor, respectiv va fi adaptat programul de lucru şi vor fi limitate activitățile desfăşurate în aer liber.

CMBSU a mai decis informarea preventivă a populației cu privire la importanța respectării recomandărilor pe timpul perioadelor caniculare, dar și la interdicția utilizării focului deschis la arderea de vegetaţie uscată.

Totodată, se va asigura operativitatea tuturor mijloacelor din înzestrare, cu accent pe cele utilizate pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, pentru stingerea incendiilor și intervenției la accidentele pe căile rutiere sau feroviare.

Regiile de utilități publice trebuie să asigure continuitatea în furnizarea utilităţilor pentru populaţie şi să suplimenteze, dacă este cazul, echipele de intervenţie, astfel încât să se acţioneze operativ pentru remedierea eventualelor avarii.

Totodată, Primăriile și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor dispune măsuri în vederea stropirii asfaltului, dimineața și seara.

De asemenea, prin grija Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București – Ilfov, se vor emite, conform procedurilor, mesaje RoAlert în cazul avertizărilor nowcasting de cod roșu și, în situațiile care se impun, la cele de cod portocaliu.

Instituțiile implicate în prevenirea, diminuarea și atenuarea efectelor negative ale caniculei, precum și a altor fenomene meteorologice periculoase ce se pot produce în perioada de vară, pe teritoriul Municipiului București, vor transmite zilnic, în perioadele aflate sub atenționare de cod galben sau portocaliu, către Prefectura Capitalei, stadiul implementării măsurilor și informații privind numărul persoanelor care au solicitat primul ajutor din cauza valului de căldură persistent.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri