Mai multe judeţe din nordul Olteniei şi al Munteniei precum şi zone din Carpaţii Meridionali şi de Curbură sunt vizate de o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta pe parcursul zilei de joi, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În intervalul orar 3:00 - 22:00 vor fi perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 40-60 l/mp.

cod portocaliu ploi 28 iulieSursa foto: meteoromania.ro

Pe de altă parte, pentru joi şi vineri meteorologii au emis şi o avertizare Cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat pentru vestul, nord-vestul şi local centrul şi sudul ţării.

În intervalul menţionat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime se vor situa între 32 şi 37 de grade.

Sâmbătă, disconfortul termic va fi ridicat în sud, centru şi est, unde vremea va fi local caniculară, însă din a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va accentua mai întâi în vest şi nord-vest, apoi treptat şi în restul teritoriului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri