O parte importantă a economiei globale este reprezentată de industria Horeca, ce, de-a lungul timpului a cunoscut o întreagă evoluție datorită tehnologiei.
Această industrie a ospitalității vine cu servicii complete pentru noi. Vorbim despre servicii de cazare, hoteluri, restaurante, pizzerii, fast-food-uri, cofetării și așa mai departe.

Un alt serviciu important din acest sector este și cel de delivery, pe care oamenii se bazează de cele mai multe ori.

Dat fiind faptul că timpul pe care îl avem la dispoziție este scurt, preferăm să comandăm rapid de la un restaurant micul dejun, prânzul sau cina. Și nu vorbim doar atunci când suntem acasă ci și la birou. Este mai eficient, mai ales că avem de unde alege mâncarea preferată.

Serviciul de delivery este așadar indispensabil în această situație. Mai cu seamă a luat amploare și a avut un rol important încă din perioada pandemiei, în care oamenii au început să comande tot mai mult cu ajutorul acestui serviciu.

Datorită acestui serviciu, multe locații din sectorul Horeca și-au putut ține cifra de afaceri pe linia de plutire, sau chiar s-au putut bucura de o creștere. Au putut astfel să ofere servicii de calitate clienților, cu fiecare comandă plasată.

Ambalajele biodegradabile - un element cheie în această industrie

Ne-am obișnuit deja cu ambalaje biodegradabile asta pentru că directivele europene spun că plasticul nu ar mai trebui folosit în industria alimentară, având în vedere că poluarea a atins deja cote alarmante.

O astfel de schimbare a venit cu beneficii pentru operatorii economici, care au renunțat la ambalajele din plastic, în detrimentul celor eco friendly. Sunt mult mai calitative pentru că păstrează conținutul mult mai bine.

Acest aspect a ajutat foarte mult și la mulțumirea clienților, pentru că au primit comanda intactă, fără ca mâncarea să fie vărsată în pungă sau să fie rece.

De aici ne dăm seama că nu doar gustul mâncării este important, ci și calitatea ambalajelor.

Operatorii economici au ținut cont de aceste aspecte și au colaborat cu furnizori de nișă, de unde au putut alege dintr-o gamă variată de produse, potrivit nevoilor.

Alegerea acestor ambalaje trebuie să țină cont de câteva aspecte importante. Printre acestea vorbim de gramajul mâncării ce trebuie porționate în așa fel încât să nu se amestece în caserolă.

Totodată au optat și pentru tacamuri biodegradabile care și acestea vin cu beneficii, mai ales pentru mediul înconjurător.

Ambalajele biodegradabile - o modalitate de promovare

Mulți operatori economici și-au dat seama de faptul că aceste ambalaje biodegradabile sunt o modalitate de promovare. Dacă ne gândim la acele caserole sau recipiente din plastic, nu aveau nimic special. În schimb, cele din materiale biodegradabile spun o poveste, sunt mai atractive din punct de vedere cromatic și pot fi personalizate cu logo-ul unui restaurant. Ori acest aspect ajută și la promovare.

Pe de altă parte, sunt și mai sănătoase. Despre cele din plastic nu putem spune același lucru. La o temperatură mai mare, acestea elimină substanțe toxice pe care noi le ingerăm în organism.

Așadar, iată că ambalajele biodegradabile joacă un rol important, atunci când vine vorba despre industria Horeca.

Sursa foto: Snick-ambalaje.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri