Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat un proiect de hotărâre pentru creşterea siguranţei rutiere în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate prin soluţii tehnice moderne de iluminare şi semnalizare luminoasă.

"Se aprobă demararea proiectului 'Creşterea siguranţei rutiere în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate din municipiul Bucureşti prin aplicarea de soluţii tehnice moderne de iluminare şi semnalizare luminoasă'", prevede actul normativ, scrie Agerpres.ro.

În prima etapă, proiectul va cuprinde 149 de locaţii, urmând să se extindă ulterior în întregul oraş. Lucrările vor fi efectuate de Administraţia Străzilor.

În multe oraşe din România au fost implementate treceri de pietoni inteligente, capitol la care municipiul Bucureşti nu stă bine. Amplasarea proiectoarelor LED, astfel încât fluxul luminos să fie concentrat pe trecerea de pietoni, markeri luminoşi LED încastraţi în carosabil şi senzorii de mişcare pentru detecţia pietonilor sunt soluţii care vor reduce substanţial numărul de accidente care se produc pe străzile aflate în administrarea Administraţiei Străzilor Bucureşti.

Aceste metode de creştere a siguranţei rutiere pe timp de noapte, împreună cu îngustarea benzilor de circulaţie în zona trecerilor de pietoni, retrasarea marcajelor benzilor de circulaţie, crearea insulelor de siguranţă pentru pietoni pe axul drumului vor determina conducătorii autovehiculelor să încetinească preventiv, se precizează în document.

România este ţara din Europa cu cele mai multe decese produse în accidente rutiere, cu 85 de morţi la 1 milion de locuitori, conform statisticii din 2020, dublu faţă de media Uniunii Europene. Prin astfel de măsuri de creştere a siguranţei rutiere, Primăria Municipiului Bucureşti poate contribui la reducerea numărului de morţi din accidente rutiere.

În 2021, pe străzile din Capitală şi-au pierdut viaţa 63 de oameni, conform unei statistici a Brigăzii Rutiere Bucureşti.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri