Mai multe judeţe din estul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi zona Carpaţilor de Curbură se află sub Cod portocaliu de ploi abundente până mâine dimineaţă, potrivit unei avertizări publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În intervalul 31 iulie, ora 10:00 - 1 august, ora 03:00, în zonele menţionate vor fi averse torenţiale ce vor acumula local 40...60 l/mp. Acestea vor fi asociate şi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.

Cele 11 judeţe marcate integral sau parţial cu Cod portocaliu sunt: Iaşi, Vaslui, Galaţi, Tulcea, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Covasna,
Vrancea şi Buzău.

Pe de altă parte, până luni dimineaţa la ora 10:00 este Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în Bucureşti şi în judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

În aceste zone vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantităţile de apă vor depăşi 25...35 l/mp. Pe parcursul nopţii aria manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi în restrângere.

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri