În plin sezon de vară, românii vor avea parte de o nouă minivacanță de care se vor putea bucura în următoarea perioadă. Este vorba despre o nouă zi liberă care poate fi unită cu weekendul pentru a se face punte.

Sărbători legale 2022 | Weekend prelungit pentru români: Ce nouă minivacanță va urma

Românii vor avea parte de o nouă minivacanță în zilele următoare. Dat fiind faptul că 15 august este zi liberă de la stat, conform calendarului de zile libere stabilit pentru anul 2022, aceasta va putea fi unită cu weekend și asta pentru că pică luni.

minivacanta romani- 15 august Sfanta mariaSursa foto: Wall-Street.ro

În Calendarul Creștin Ortodox, ziua de 15 august este rezervată pentru una dintre cele mai mari sărbători din an: Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare. Totodată, românii mai sărbătoresc și Ziua Marinei, Sfânta Maria fiind ocrotitoarea marinarilor. Va fi așadar un weekend prelungit pentru români, timp în care vor avea o zi în plus să meargă la mare sau la munte.

Litoralul românesc este în continuare cea mai căutată destinație de vară din România, iar Eforie Nord, Mamaia, Eforie Sud și Costinești sunt în topul preferințelor turiștilor. Prețurile medii încep de la 284 lei/cameră dublă/noapte. În ceea ce privește prețurile pentru șezlonguri, acestea pornesc de la 25 de lei/șezlong/zi în stațiunile din sudul litoralului românesc și în Constanța și pot ajunge până la 50-100 de lei/șezlong/zi în Mamaia.

Calendar zile libere 2022. Ce zile libere ne-au mai rămas în acest an

Cu tot cu Ziua de 15 august, românii vor mai beneficia, până la finalul anului 2022 de cinci zile libere.

  • 30 noiembrie (miercuri) - Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (joi) - Ziua Națională a României
  • 25 decembrie (duminică) - Crăciunul
  • 26 decembrie (luni) - Crăciunul

Rămâne de văzut dacă vom avea mai multe zile libere în 2023, dat fiind faptul că mai mulți parlamentari au depus diverse proiecte legislative pentru ca românii să beneficieze de mai multe zile libere legale. Se discută deocamdată despre data de 2 decembrie și despre ziua de 24 decembrie, cea din Ajunul Crăciunului.

Citește și: Spania ar putea fi prima țară europeană care introduce ”concediul menstrual”. Măsura există deja în state din Asia și Africa

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri