Piața Valea Ialomiței se va închide pentru reparații pentru șapte luni, începând cu luna octombrie. Primăria Sectorului 6 a luat această decizie pentru că piața nu are autorizație de securitate la incendiu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, au apărut infiltrații, plouă în interior, iar structura de rezistență este afectată.

Instituția informează că în tot acest timp, activitatea pieței va fi relocată. Anunțul a fost făcut de Primăria Sectorului 6.

"Piața Valea Ialomiței este una dintre puținele pe care le mai avem în administrare. Din fericire, nu a fost arvunită pe mai nimic pentru 25-30 de ani.
Însă, nu se prezintă cum trebuie: nu are autorizație ISU, nu este la standardele la care trebuie să facem comerț civilizat, prezintă infiltrații (structura este afectată), plouă înăuntru. O reabilităm în curând, lucrările vor începe în octombrie! Am găsit soluția de a amenaja provizoriu o piață volantă, în spațiul din imediata apropriere, pe care deja o amenajăm. Dărâmăm construțiile ilegale de acolo și vom amplasa corturi pentru comercianții din piață. Sper ca niciunul să nu rămână pe dinafară”, a explicat primarul Ciprian Ciucu, menționând că notificarea de închidere vine cu patru luni înainte de a începe lucrările.

Contractul de lucrări interioare și exteriore s-a semnat în 4 iulie, comercianții au fost notificați din 12 iulie, iar lucrările vor începe în octombrie (3 luni proiectare și 7 luni execuție) și vor fi finalizate până la 15 mai 2023.

Cum va fi organizată activitatea pe timpul lucrărilor

Pe durata celor 7 luni de execuție, în proximitate, se va amenaja o piață volantă de 240 mp, în două corturi albe, fiecare în dimensiuni 6x20. De asemenea, vor fi și 10 spații comerciale independente, de câte 5 mp.

În piața volantă se vor amenaja 40 de tarabe și 15 spații destinate comercializarii produselor alimentare și nealimentare.

În prezent, sunt ocupate 75, însă mulți comercianți au câte 2/3 tarabe.

Se vor reloca comercianții cu contracte active și a căror marfă se poate comercializa fără punerera în pericol a siguranței alimentare.

Sursa foto: Primăria Sector 6/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri