Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a dat asigurări miercuri că tariful gigacaloriei nu va fi modificat în iarna acestui an.

"În intenţia mea nu este. După cum ştiţi, noi am funcţionat mult timp, Bucureştiul, cu un tarif de 137 de lei pe gigacalorie. Prin votul din Consiliul General s-a ridicat la 345, 350 aşa, grosier, pe gigacalorie. Intenţia mea nu e să modificăm în această iarnă. Şi vreau să mai adaug că preţul total este 860 de lei. Deci, la fiecare gigacalorie, bucureşteanul plăteşte 350 şi noi plătim 510", a spus Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Edilul a precizat că, "pentru moment, cel puţin până în aprilie, preţul gazului, pentru noi este plafonat". "Deci, nu văd o creştere", a adăugat Nicuşor Dan.

Bucureștenii au plătit până anul acesta, 143,85 lei/Gcal în sezonul rece și 163,03 în restul anului. De la 1 aprilie s-a trecut la un preț 392,7 lei. Dacă prevederile ordonanței privind iarna 2021-2022 se vor aplica și în iarna următoare, atunci între noiembrie și martie prețul gigacaloriei va fi ceva mai mic, adică 346,5 lei, deoarece TVA nu va fi 19%, ci 5%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri