Tulcenii care călătoresc la Ceatalchioi, pe braţul Chilia al Dunării, cu navele societăţii subvenţionate pentru transportul public de persoane, nu pot coborî pe ponton, din cauza cotelor scăzute ale fluviului, aceasta fiind singura situaţie deosebită din Delta Dunării, înregistrată în ultima perioadă, pe fondul caniculei.

Directorul executiv al societăţii Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a declarat că situaţia nu este considerată una deosebită, se înregistrează de aproape o săptămână şi jumătate şi afectează patru sau cinci călători care pentru a ajunge acasă trebuie să mai meargă o staţie în plus cu nava, iar de acolo să se întoarcă în satul Ceatalchioi pe jos sau cu un mijloc de transport, scrie Agerpres.ro.

"Întotdeauna, toamna, avem această problemă. Chestiunea trebuie rezolvată de autorităţile locale, de cei care administrează canalul, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, să creeze estacade în care noi să aşezăm pontoanele noastre de acostare. Nu în toate zonele pontoanele permit acostarea navelor. Aşteptăm ca săptămâna viitoare cotele să fie un pic mai ridicate, câţiva centimetri", a menţionat directorul executiv al societăţii private, Nicolae Chichi.

Vezi și: Sute de vase sunt blocate pe Dunăre din cauza secetei (wall-street.ro)

Potrivit sursei citate, navele de transport călători şi mărfuri îşi desfăşoară cursele fără probleme în această perioadă pe toate cele trei braţe ale Dunării, precum şi pe canalele care ajung la Caraorman şi Mila 23, în ciuda cotelor scăzute ale Dunării.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri