Primul pod de fontă din România, Podul Minciunilor, una dintre principalele atracţii turistice din municipiul Sibiu, se va închide pentru reparaţii, timp de două săptămâni, începând de luni, 29 august, a anunţat Primăria, notează Agerpres.

"Luni, 29 august încep intervenţiile în regim de urgenţă pentru reparaţii la Podul Minciunilor, un obiectiv turistic şi istoric emblematic al Sibiului. Timp de două săptămâni podul va fi închis circulaţiei pietonale, perioadă în care se va înlocui stratul de asfalt de la suprafaţă, placa de beton se va repara şi se va reface hidroizolaţia. Lucrările presupun şi intervenţii sub pod, însă acestea nu vor afecta circulaţia auto. Este prevăzută repararea elementelor de reazăm ale structurii, se va curăţa materialul degradat şi se va aplica un mortar special, pentru închiderea fisurilor. Întreaga lucrare se va finaliza în maximum 45 de zile", se arată în comunicatul Primăriei sibiene.

Podul Minciunilor se află în Piaţa Mică din centrul istoric al Sibiului

"Reconstruit la 1859 de firma Friedrich Hütte în locul unui alt pod din lemn, Podul Minciunilor este primul pod de fontă din România. Pentru că a fost şi primul care nu a fost construit pe piloni, i s-a spus 'podul culcat'. În limba germană cuvântul 'culcat" (lugenmarchen) era omonimul cuvântului 'minciună" şi a început să fie numit de către localnici 'podul minciunilor" de unde au apărut legendele care-i justifică denumirea. Dintre numeroasele legende legate de acest pod, cea mai populară rămâne legenda potrivit căreia dacă cineva spune o minciună cât timp se afla pe pod, acesta se va prăbuşi. Loc preferat de tinerele cupluri pentru promenadă, podul se remarcă prin piesele de rezistenţă decorate cu rozete şi cu câte un brâu de elemente înscrise în cercuri descrescătoare ornate cu motive vegetale şi geometrice neogotice. Acestea poartă pe latura sudică stema Sibiului, iar pe latura nordică inscripţiile "1859", respectiv "Friedrich Hütte". Cele patru piedestale de la capătul podului, mai robuste, realizate din piatră, susţin corpuri de iluminat din fontă turnată. Balustrada metalică a podului constă din opt panouri cu cercuri cu decor radial, goticizant", informează Primăria Sibiu, turiştii care doresc să viziteze Podul Minciunilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri