Vremea va fi la extreme luni și marți, anunță Administrația Națională de Meteorologie. Dacă în zonele sudice și estice se menține avertizarea meteo de caniculă, în cealată jumătate din țară vremea se strică, iar meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică, ploi torențiale și descărcări electrice.

Luni (29 august) și marți (30 august) valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice. Local va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Județele vizate de Codul galben de caniculă sunt: Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 37 de grade. De asemenea, în intervalul 29 august, ora 12:00 – 30 august, ora 10:00 meteorologii au emis un cod galben de ploi și vijelii. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Olteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei, în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp Județele vizate sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 37 de grade. De asemenea, în intervalul 29 august, ora 12:00 – 30 august, ora 10:00 meteorologii au emis un cod galben de ploi și vijelii. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Olteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei, în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp Județele vizate sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/vremea-se-strica-in-jumatate-din-tara-anm-a-emis-un-cod-galben-de-ploi-torentiale-si-vijelii-2063695

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri