Executivul a adoptat o hotărâre de modificare a normelor financiare pentru activitatea sportivă, care prevede creşterea cu 50% a premiilor acordate sportivilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

"Guvernul a aprobat HG pentru modificare a normelor financiare privind activitatea sportivă. Astfel, sportivii români vor beneficia de majorarea cu 50% a premiilor. Este vorba de sportivi, dar şi de colectivele tehnice ale acestora. Este o formă de recunoaştere şi apreciere a performanţelor deosebite. Am văzut cu toţii în această vară, şi probabil că această serie de succese continuă, dată fiind determinarea şi forma foarte bună a sportivilor români", a spus Dan Cărbunaru, citat de Agerpres.

Reprezentantul Guvernului a detaliat şi premiile pe care le pot primi antrenorii sportivilor:

  • pentru disciplinele sportive individuale, antrenorul sau antrenorul naţional care a pregătit un singur sportiv, premiat sau recompensat, poate primi un premiu sau recompensă al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea celui acordat sportivului;
  • antrenorul care a pregătit mai mulţi sportivi premiaţi/recompensaţi poate primi un premiu sau recompensă, al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea cumulată a premiilor/recompenselor unitare ale sportivilor pregătiţi;
  • pentru disciplinele sportive individuale olimpice sau cele individuale neolimpice, din cadrul sporturilor olimpice unde pregătirea este asigurată de mai mulţi antrenori şi competiţia se desfăşoară la mai multe probe, premierea/recompensarea se face astfel: antrenorul principal sau antrenorul naţional poate primi un premiu/recompensă compus din valoarea cea mai mare a unui premiu cumulată cu valoarea fiecăruia din celelalte premii obţinute de sportivii pregătiţi. Şi antrenorii secunzi vor putea primi un premiu/recompensă de până la 75% din valoarea premiului obţinut de antrenorul principal.

"Este o preocupare de a avea grijă nu numai de sportivii care strălucesc pe arenele internaţionale, dar şi pentru antrenori şi colectivele tehnice care stau în spatele lor", a adăugat Cărbunaru.

Sursa foto: David Popovici / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri