Profi recheamă în magazine un sortiment de ketchup, marcă proprie. Anunțul a fost postat de ANSVSA.

”În urma analizelor de laborator s-a descoperit depășirea dozei admise de îndulcitor, E950 Acesulfam de potasiu”, motivează retailerul Profi.

Cei care au cumpărat produsul îl pot returna în magazinele Profi, doar în baza bonului fiscal.

Captură de ecran/ ANSVSA

Lista magazinelor în care puteți returna produsul poate fi accesată AICI.

Acesuflamul K este utilizat în industria alimentară ca îndulcitor dietetic precum şi din rațiuni tehnologice. Este un îndulcitor acaloric care este utilizat pentru alimentația bolnavilor de diabet sau în diete hipocalorice, potrivit infocons.ro.

Acesulfamul K se obține industrial din esterul terț-butilic al acidului acetilacetic, prin tratarea acestuia cu fluorosulfonilizocianat. În urma reacției rezultă un compus intermediar, care la încălzire se descompune în N-florosulfonilamidă acidului acetil acetic, izobutenă și dioxid de carbon. Prin ciclizarea N-florosulfonilamidei acidului acetil acetic se obține acesulfam K, reacție care are loc în prezența hidroxidului de potasiu.

Un procedeu mai modern de sinteză a acesulfamului K are drept materii prime diacetena și un acid amido-sulfonic.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri