Dacă tocmai te-ai mutat la casă nouă și ți-ai îndeplinit visul de a avea și o grădină proprie perfectă pentru a petrece timpul liber cu tălpile goale pe gazon sau chiar pentru a planta câteva legume și fructe, nu îți mai rămâne decât să te pregătești de treabă. Fie că apelezi la o firmă specializată, fie te încumeți să faci tu toată munca, cu siguranță va merita tot efortul depus.

Principalul avantaj al mutării la casă este faptul că vei putea petrece mai mult timp de calitate împreună cu familia și prietenii, în aer liber, în intimitatea curții voastre. În numeroase cazuri, oamenii aleg să se mute îndată ce este finalizată construcția sau reparația casei și ulterior să amenajeze spațiul exterior.

Dacă dimensiunea curții este suficient de mare, pe lângă amenajarea aleilor și montarea gazonului, multe gospodine alocă un spațiu și pentru cultivarea câtorva legume și fructe. Acest fapt are la bază nevoia de a mânca sănătos, alimente netratate chimic, cu gust autentic, ceea ce este tot mai dificil de obținut din comerț.

Atunci când noii proprietari se hotărăsc să își amenajeze curtea, fie optează pentru contractarea unei firme sau persoane specializate, caz în care el doar alege dintre variantele propuse, fie se implică personal în amenajarea ei, din considerente financiare sau doar din dorința de a-și pune amprenta personală pe acest proces. Însă, indiferent de opțiunea aleasă, pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie de un timp îndelungat și de un efort financiar.

Cei care aleg să cumpere utilajele necesare

Persoanele pasionate de domeniul amenajărilor exterioare și care au, pe lângă noua curte, și o locuință la țară cu teren mai mare, aleg, de cele mai multe ori, să cumpere utilajele necesare, având nevoie de ele pe timp îndelungat. Indiferent că optează pentru unele noi, cu garanție, sau pentru cele second-hand, o verificare a anunturilor cu piese pentru utilaje industriale este indicată, pentru a ști la ce costuri se pot aștepta.

Deși orice amenajare implică un efort fizic deosebit, pentru aceia care au și aptitudini tehnice suficiente, acest proces devine unul recreativ, iar rezultatul final oferă o mare satisfacție.

Cei care aleg să închirieze utilajele industriale

Cei care știu că nu vor avea nevoie de utilaje decât pentru acest proiect optează pentru închirierea lor de la firmele specializate. Astfel, evită investiția unei sume semnificative într-un lucru pe care îl vor folosi extrem de rar, nu trebuie să-și facă griji că depozitarea lui va ocupa spațiu și, mai ales, vor avea parte de consultanță de calitate din partea personalului autorizat. Dat fiind faptul că cine dorește să utilizeze un astfel de utilaj are nevoie de cursuri speciale, prin închirierea lor, poți opta pentru o persoană autorizată delegată pentru operarea acestora.

Indiferent de dimensiunea curții, este important ca, înaintea demarării lucrărilor, să existe un plan bine pus la punct. O bună organizare a spațiului va aduce, indiferent de mărimea lui, un rezultat plăcut estetic și perfect funcțional. Dacă îți dorești să ai propria grădină de legume pentru consumul familiei tale, trebuie o planificare detaliată a aleilor și a straturilor, în funcție de înălțimea ta. Persoanele înalte resimt deseori dureri de coloană, atunci când stau mai mult timp aplecate, situație în care o răsadniță suspendată poate ușura cu mult munca depusă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri