Inspectorii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) se află într-o acţiune inopinată de control la furnizorul de energie Tinmar Energy.

Controlul are scopul de a verifica modul de respectare a obligaţiei de achiziţionare a energiei electrice astfel încât să asigure acoperirea consumului clienţilor săi, precum şi verificarea respectării interdicţiei de a denunţa unilateral contractele de furnizare de energie electrică încheiate cu clienţii finali, potrivit Agerpres.ro.

În situaţia în care se vor constata încălcări ale obligaţiilor legale, furnizorul va fi sancţionat contravenţional şi i se vor dispune măsuri şi termene de conformare, au arătat reprezentanţii ANRE.

Aceasta după ce publicaţia Economedia.ro a relatat că Tinmar vrea să renunţe la o parte dintre clienţi şi i-a notificat că nu le va mai furniza electricitate începând cu 16 septembrie. În replică, oficialii Tinmar au afirmat, pentru aceeaşi publicaţie, că doresc negocierea contractelor, nu denunţarea lor unilaterală.

Tinmar Energy are în prezent 1.464 clienţi noncasnici şi 3.101 clienţi casnici, potrivit ANRE. Dintre cei casnici, doar 1.121 se încadrează în prevederile ordonanţei privind compensarea şi plafonarea preţurilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri