La data de 14 septembrie a.c., polițiștii de la transporturi, împreună cu angajați feroviari, au desfășurat acțiuni pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile de componente de la infrastructura feroviară, fiind controlate 126 de firme economice, având ca obiect de activitate colectarea de deșeuri de metale feroase și neferoase.

În urma activităților, au fost transmise 6 informări, pentru a fi luate măsuri de prevenire a furturilor, efectuate 111 instruiri de personal feroviar și controlate 81 de firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare.

Pe durata acțiunii, polițiștii au constatat 8 infracțiuni (6 de natură judiciară și 2 de natură economică) și au aplicat 230 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 53.120 de lei.

În urma desfășurării acțiunii, au fost indisponibilizate și recuperate 2.231 de kilograme de metal feros, fiind cercetate 12 persoane, pentru comiterea de infracțiuni de furturi de la infrastructură.

Spre exemplu, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Hunedoara au efectuat un control la un centru de colectare, cu punct de lucru în orașul Simeria, județul Hunedoara, constatând faptul că gestionarul societății ar fi achiziționat de la persoane fizice 1.951 de kilograme de șină de cale ferată, sustrasă din stația C.F. Simeria.

În urma investigațiilor, au fost identificate cele 3 persoane care ar fi sustras șina de cale ferată, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăinuire și furt.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au depistat, în triajul C.F., 3 persoane, după ce ar fi sustras fier vechi din vagoanele de marfă garate în triaj.

280 de kilograme de fier au fost recuperate, fiind întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri