Vremea se schimbă în mai multe județe din România, în acest weekend. Este anunțat un cod portocaliu și cod galben de ploi în mai multe regiuni din țară. Meterologii au emis, de asemenea și avertizări de intensificări ale vântului.

ANM: Cod portocaliu de ploi abundente

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de ploi abundente în perioada 17 septembrie ora 12:00 – 18 septembrie, ora 12:00. În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp. Județele afectate se pot vedea în harta de mai jos.

ANM. vremea in weekend. cod portocaliu de ploiSursa foto: meteoromania.ro

Cod galben de ploi însemnate și vânt

Meteorologii ANM au mai emis două avertizări de tip cod galben pentru restul țării. Sunt așteptate ploi însemnate cantitativ începând cu 17 septembrie, ora 10:30, ce se vor menține până pe 18 septembrie, la ora 12:00.

În intervalul menționat, local în vestul, nordul, centrul țării și la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. În regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii.

Nu vom scăpa nici de vânt weekendul acesta și asta pentru că în jumătatea estică a țării și în centrul României se vor semnala intensificări puternice ale vântului, în perioada 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00.

ANM cod galben de vant

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...100 km/h.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri