Consiliul Local al Sectorului 6 din București a aprobat extinderea modalităţilor de plată a impozitelor, taxelor locale şi a amenzilor contravenţionale, prin intermediul unor agenţi economici specializaţi, inclusiv bănci comerciale.

Astfel, încasarea impozitelor, taxelor sau a amenzilor se va putea efectua prin parteneri autorizaţi care îndeplinesc toate cerinţele legale pentru acest tip de operaţiuni în baza unor contracte încheiate cu aceştia pentru:

  • plăţi la ghişeul/postul de lucru al partenerului autorizat;
  • plăţi prin sisteme bancare sub formă de robot, ATM, self-pay, etc.;
  • plăţi prin intermediul aplicaţiilor on-line banking ale băncilor comerciale;
  • plăţi prin intermediul altor aplicaţii pentru platforme web şi/sau mobile ale partenerilor autorizaţi, conform legii şi care respectă toate standardele cerute de legislaţia în vigoare pentru asemenea operaţiuni;
  • plăţi ale unor taxe fără debit prin intermediul SMS-urilor.

Costurile asimilate (comisioane) vor fi suportate din bugetul local al Sectorului 6, cu excepţia încasărilor prin SMS.

În referatul de aprobare semnat de consilierul local USR Alexandru Gâdiuţă se arată că punerea la dispoziţie a cât mai multor modalităţi de plată conduce la eficientizarea activităţii de colectare a impozitelor şi taxelor locale, venind în sprijinul contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiţi să se prezinte la ghişeele instituţiei.

Potrivit notei de fundamentare, în prezent, la nivelul Sectorului 6 se pot efectua plăţi prin intermediul Sistemului naţional electronic de plată on-line a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar (SNEP) - Ghiseul.ro, precum şi prin alte mijloace de plată, însă pentru "eficientizarea procesului de colectare a impozitelor şi taxelor locale, precum şi pentru a veni în sprijinul contribuabililor, se impune extinderea modalităţilor de plată şi prin intermediul altor sisteme precum: sisteme bancare de tip robot, ATM, self-pay, aplicaţii on-line ale băncilor comerciale, platforme web şi/sau mobile sau plata prin SMS".

Retail jobs

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri F