Situația parcului Cișmigiu, unul dintre parcurile emblematice ale Capitalei, continuă să fie precară după cei doi ani de mandat ai primarului Nicușor Dan la conducerea Primăriei București, asta în ciuda controalelor făcute de ANPC în repetate rânduri, dar și a amenzilor semnificative care au fost aplicate, de zeci de mii de lei. Șeful ANPC a confirmat situația deplorabilă în care se află acest parc, comparând-o cu felul în care arăta acesta cu mulți ani în urmă.

"Ultima oară când am fost în Cișmigiu a fost cu ocazia controlului locurilor de joacă (pe data de 29 martie, n.r.) și m-a cutremurat" a declarat Horia Constantinescu pentru wall-street.ro.

Acesta a dezvăluit o serie de amintiri legate de acel parc, concluzionând că a regăsit Cișmigiul într-o stare deplorabilă, dezastruoasă.

Horia Constantinescu a mai adăugat că situația acestui parc i se pare cel puțin ciudată, mai ales prin comparație cu activitatea altor primari, unde lucrurile au un trend ascendent.

Totodată, a mai remarcat șeful ANPC, 90% dintre parcurile din Capitală sunt parcul Cișmigiu, acestea fiind, în viziune sa, "curse cu peripeții" și, de asemenea, prea puține raportat la numărul mare de locuitori.

Nu mă dau eu deștept în raport cu Primarul general al Capitalei, așa cum a acuzat dânsul, că vreau să-i iau locul, dar m-am cutremurat (în ce privește Cișmigiul, n.r.).

Horia Constantinescu, președinte ANPC

Șeful ANPC a mai povestit de asemenea o serie de întâmplări din adolescență petrecute în parcul Cișmigiu, amintindu-și că atunci când era foarte mic avea o roată de magnet cu care scotea mărunții, monedele de 3 lei și de 1 leu, din izvorul lui Eminescu.

Acesta a mai precizat însă că ANPC nu poate sancționa primăriile decât pentru locurile de joacă, un act normativ care specifică acest lucru existând în acest sens.

Horia Constantinescu a explicat de asemenea că este unul dintre cei convinși că anumite interese sociale au culoare politică, dar, pe de altă parte, există și lucruri fără culoare politică, cum ar fi interesul cetățeanului sau dezvoltarea localităților.

Declarațiile sale vin de altfel ca urmare a unor controale repetate făcute de ANPC în parcul Cișmigiu, în urma cărora primarul Nicușor Dan s-a disculpat, spunând că starea în care se află parcul nu i se datorează, acesta fiind deteriorat și neîngrijit ca urmare a administrației anterioare.

Recent, de altfel, Nicușor Dan a anunțat o campanie amplă de curățenie în parcuri, dar, cu toate acestea, efortul este greu de observat în parcul Cișmigiu, care arată, în mare măsură, la fel de neîngrijit.

Tot în această vară, Prefectura Capitalei, instituție condusă de Toni Greblă, a dispus un control amplu în parcul Cișmigiu, ulterior Garda Naţională de Mediu, DSP și ANPC amendând cu 44.000 de lei compania Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) pentru spațiile verzi neîntreținute din Parcul Cișmigiu, pentru starea băncilor, dar și pentru condițiile sanitare precare.

Sursa foto: Faceook / Nicusor Dan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri