Metrourile vor putea fi reintroduse în trafic după ce s-a mai plătit din datoria către firma care asigură mentenanța.

Metrorex anunță că va reintroduce mai multe garnituri de tren în trafic, în special la orele de vârf. Măsura vine ca urmare a demersurilor făcute de către Metrorex împreună cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin efectuarea de plăți către prestatorul de servicii de mentenanță și salubrizare, în vederea îmbunătățirii condițiilor de transport în comun cu metroul.

La începutul lunii septembrie, Metrorex anunța că s-au redus timpii de așteptare la metrou, iar intervalele de succedare a trenurilor se micșorează.

Citește și: De ce circulă metrourile la 10-15 minute? Sorin Grindeanu amenință cu demiterea conducerii Metrorex

Circulația trenurilor de metrou se desfășoară astfel:

Magistrala 1: 7 –8 minute
Magistrala 2: 4 minute
Magistrala 3: 7-8 minute
Magistrala 4: 7 minute
Magistrala 5: 6 minute (12 minute relația Romancierilor – Valea Ialomiței/ Râul Doamnei)

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat că anul 2021 s-a încheiat la Metrorex cu datorii de circa 200 de milioane către firma care asigură mentenanţa garniturilor de metrou, situaţie ce a dus la disconfortul creat bucureştenilor prin întârzieri ale garniturilor, aglomeraţie şi probleme tehnice.

Sursa foto: Metrorex

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri