Nicușor Dan a răspuns deciziei de ieri a Tribunalului București legată de suspendarea Dispoziției nr. 1454/20.07.2022 a primarului general, prin care se intenționa demolarea clădirii Cathedral Plaza.

Edilul Capitalei a scris, într-o postare pe Facebook, că o hotărâre definitivă din 2013 obliga Primarul Municipiului București să emită dispoziția de demolare a clădirii Cathedral Plaza.

„O hotărâre definitivă din 2010 a constatat ca autorizația prin care imobilul a fost construit este nelegală și că avizul Ministerului Culturii pe care s-a bazat este nul. O hotărâre definitivă din 2013 obliga Primarul Municipiului București să emită dispoziția de demolare. Instanța reține că “se afectează nu un spațiu public, ci un spațiu public cu valoare istorică deosebită” și că se încalcă dreptul la libertate religioasă. Am emis in iulie 2022 dispoziția de demolare preluând copy-paste dispozitivul hotărârii definitive din 2013”, a declarat Nicușor Dan.

Acesta a menționat că plângere penală, făcută de proprietarul clădirii Cathedral Plaza, împotriva primarului care a pus în executare o hotărâre definitivă depășește orice limită a tupeului.

„Evident, proprietarul clădirii ilegale are dreptul să facă toate demersurile legale pentru a-și salva clădirea. Însă a face plângere penală împotriva primarului care a pus în executare o hotărâre definitivă depășește orice limită a tupeului”, adaugă edilul Capitalei.

Sursa foto: Nicușor Dan/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri