Pentru diferitele activități din gospodărie, majoritatea familiilor se bazează pe aparatele electrocasnice. Acestea preiau multe dintre sarcinile domestice, ușurează munca și oferă timp liber, pe care îl putem dedica altor preocupări. Așa stând lucrurile, este evident faptul că merită să-ți faci timp ca să alegi cu grijă cele mai potrivite aparate pentru casa ta.

Iată câteva aspecte pe care ar fi bine să le iei în considerare dacă nu vrei să risipești bani și timp.

1. Stabilește bugetul

Înainte de a începe procesul de căutare și cumpărare, este bine să știi în ce buget te încadrezi. Prețurile variază foarte mult, dar dacă știi ce caracteristici de bază vrei de la viitorul tău aparat electrocasnic, atunci alegerea devine mai ușoară.

Nu uita că există versiuni cu dotări de bază, care costă mai puțin, și variante mai scumpe, care au mai multe funcții. Ar fi bine să iei în considerare și faptul că un preț mare nu înseamnă neapărat o calitate mai bună. Cel mai bine este să alegi un model din clasa mijlocie, care să funcționeze bine și să țină timp îndelungat.

2. Asigură-te că știi ce-ți dorești

Este foarte ușor să cheltuiești mulți bani pe funcții pe care le vei folosi doar o dată sau de două ori. Dacă vrei să achiziționezi, de pildă, un produs din gama de aparate frigorifice, o faci pentru că dorești să păstrezi alimentele proaspete, la rece, mai mult timp.

Dozatorul de gheață care echipează unele frigidere se poate dovedi util, te poți lipsi însă de controlul digital al temperaturii pe ușă. Majoritatea oamenilor setează temperatura interioară o singură dată și apoi uită de ea.

Alege un electrocasnic care are doar funcțiile pe care știi că le vei folosi și care se potrivesc stilului tău de viață.

3. Analizează piața

Este indicat să te informezi temeinic înainte de achiziție. Internetul este plin de recenzii și comentarii despre aparate electrocasnice. Alege, totuși, o sursă de încredere, mai ales că spațiul virtual abundă în reclame false sau exagerate. Nu strică să îți întrebi prietenii și cunoscuții despre performanța electrocasnicelor pe care le au. O informație de la cineva care folosește deja aparatul este prețioasă.

4. Evită cumpărăturile din impuls

Este întotdeauna indicat să ai în minte câteva calități pe care ți le dorești de la viitorul tău aparat electrocasnic, cum ar fi: consum redus de energie, garanție pentru 20 de ani sau silențios. Dacă în oferta magazinului pe care îl vizitezi nu se găsește produsul care să corespundă nevoilor tale, este mai bine să aștepți sau să încerci un alt retailer. Cumpărăturile din impuls se sfârșesc deseori cu dezamăgiri.

5. Verifică eficiența energetică

De-a lungul duratei de viață a unui aparat electrocasnic, puțin mai multă energie folosită poate fi, în timp, foarte costisitoare. Este motivul pentru care, mai ales în condițiile actuale, clasa de eficiență energetică a unui produs este, poate, cel mai important criteriu de alegere.
Dacă vei cumpăra electrocasnice dintr-o clasă superioară, vei realiza economii importante de-a lungul anilor de funcționare. Mai mult decât atât, o utilizare eficientă a aparatului îi va prelungi durata de viață și-i va spori, astfel, rentabilitatea pe termen lung.

6. Măsoară de zece ori și cumpără odată

Găsirea unui aparat electrocasnic care să se potrivească spațiului tău este esențială și poate părea mai simplă decât este în realitate. Atunci când măsori locul în care vei instala aparatul, nu uita să iei în considerare și spațiul folosit de ușa deschisă a frigiderului, a mașinii de spălat sau a cuptorului încorporat.
Este, de asemenea, importantă măsurarea ușii de la bucătărie sau baie, pentru a fi sigur că noile tale electrocasnice vor încăpea pe ea.

Ținând cont de sfaturile de mai sus, vei reuși cu siguranță să achiziționezi exact aparatul de care ai nevoie, fără prea multă bătaie de cap și fără cheltuieli suplimentare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri