Utilizarea de către Rusia a armei nucleare ar fi "un act de ostilitate împotriva umanităţii", a avertizat premierul japonez Fumio Kishida, aflat sâmbătă în vizită în Australia, relatează AFP.

Intimidarea rusească privind "utilizarea armei nucleare este o ameninţare gravă pentru pacea şi securitatea comunităţii internaţionale şi este absolut inacceptabilă", a declarat liderul singurei ţări lovite vreodată de bomba atomică, conform Agerpres.ro.

În mai 2023, Fumio Kishida ar urma să-i primească pe liderii statelor G7 la Hiroshima, lovită de o bombă nucleară americană pe 6 august 1945 care a provocat moartea a 140.000 de persoane. Oraşul nipon Nagasaki a fost de asemenea lovit, trei zile mai târziu.

Din punctul de vedere al premierului japonez, această perioadă de 77 de ani fără utilizarea armei nucleare "nu trebuie să se termine niciodată".

"Dacă arma nucleară ar fi utilizată într-o zi, asta ar constitui un act de ostilitate împotriva umanităţii (...) comunitatea internaţională nu va autoriza un astfel de act", a spus el, descriind atitudinea ameninţătoare a preşedintelui rus Vladimir Putin drept "profund deranjantă".

De la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a menţionat în mai multe rânduri, foarte puţin voalat, dorinţa sa de a recurge la arme nucleare tactice.

Sursa foto: Captură Video / Zvezda News

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri