Metrorex a anunțat că stația de metrou Piața Victoriei 2 va intra într-un proces de reabilitare similar cu stațiile Piața Romană și Aurel Vlaicu, după ce o placă de ceramică s-a desprins și a creat agitație în rândul călătorilor.

Metrorex a transmis un comunicat prin care informează pubicul că incidentul de la Piața Victoriei nu a afectat în niciun fel călătorii ori circulația trenurilor.

„Ca urmare a știrilor referitoare la placa ceramică de aproximativ 30 cm x15 cm, care s-a desprins de pe laterala interioară a scării fixe din stația de metrou Piața Victoriei 2, nivel peron, vă comunicăm că aceasta nu a afectat călatorii aflați în stație și nici circulația trenurilor. Personalul de mentenanță al Metrorex a intervenit pentru îndepărtarea resturilor acestei plăci ceramice, iar ca măsură de siguranță a îndepărtat și alte 3 plăci ceramice.

Menționăm că Stația Piața Victoriei 2 urmează să intre într-un proces de reabilitare similar cu cel realizat în stațiile Piața Romană și Aurel Vlaicu, inclusiv a finisajelor ceramice”, se arată în comunicatul Metrorex.

În ultimul an, Metrorex s-a confruntat cu mai multe probleme de ordin tehnic, în special din cauza lipsei de fonduri necesare, probleme care s-au răsfrânt inclusiv asupra flotei de trenuri. După un incendiu care a avut loc în luna mai, în luna iunie, cei de la Almston au avertizat compania că va suspenda serviciile de mentenanță, dacă nu-și plătește datoriile.

În luna iunie, Metrorex a rărit programul de circulație al garniturilor. La mijlocul lunii septembrie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța că circulația va reveni la normal.

Ultima defecțiune tehnică a fost cea a unui tren ale cărui uși nu s-au mai putut deschide automat în data de 25 octombrie.

La începutul lunii septembrie, în baza unui protocolul semnat de Metrorex și Primăria Sectorului 4, Sorin Grindeanu anunța că vor fi derulate o serie de proiecte în comun pentru regenerarea urbană a zonelor din jurul următoarelor stații de metrou de pe raza Sectorului 4.

Prin urmare, conform anunțului făcut de Sorin Grindeanu, următoarele stații de metrou vor fi modernizate:

  • Piața Unirii (de pe raza sect. 4);
  • Tineretului;
  • Timpuri Noi;
  • Eroii Revoluției;
  • Constantin Brâncoveanu;
  • Piața Sudului;
  • Apărătorii Patriei;
  • Dimitrie Leonida;
  • Berceni.

Astfel, arată Sorin Grindeanu, vor fi create noi zone de acces pietonal, rutier și vor fi amenajate spațiile interioare astfel încât să fie asigurat un grad crescut de siguranță și confort pentru călători.

Sursa foto: Metrorex / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri