Primăria Sectorului 6 a anunțat că primul sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei se va deschide la mijlocul lunii noiembrie și va asigura legătură între Domnești și Prelungirea Ghencea.

Potrivit unui anunțului primăriei, pasajul Domnești, primul de tip giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, se deschide pe 15 noiembrie și va face legătura cu Prelungirea Ghencea.

  • Au fost finalizate straturile de mixturi asfaltice în zona pasajului, rampelor de acces și bretelelor, inclusiv la rampa de coborâre/urcare spre și dinspre Domnești.
  • De asemenea, a fost montat atenuatorul de șoc la rampa de urcare dinspre Bragadiru și urmează montarea celui de al doilea la rampa de urcare dinspre Chiajna;
  • În plus, sensurile giratorii dinspre București și Domnești se află în curs de finalizare;
  • Se toarnă straturile de uzură pentru benzile de circulație 2 și 3 ale Centurii București, se pregătește instalarea parapetului New Jersey, se montează parapetele rutier de-a lungul Centurii București, se pun stâlpii de iluminat, indicatoarele rutiere și se trasează marcajele.

Primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început în 2018 în baza unei autorizaţii de construire parţiale, după care s-au blocat. Proiectul tehnic al Ministerului Transporturilor a trebuit refăcut faţă de ce s-a scos la licitaţie.

Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasată o linie de întoarcere a tramvaiului. Utilitățile au fost relocate cu greu, exproprierile au fost întârziate, iar constructorul a intrat în insolvență. Șantierul a fost reluat în vara lui 2020.

Pasajul Domneşti are 536 m lungime și este al doilea dintre cele cinci aflate în construcţie pe Centura Capitalei care va fi deschis circulaţiei, după cel de la Mogoșoaia.

Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri