Guvernul a aprobat o hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii "Drum Transregio Feleac TR 35, Etapa I - Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de Legătură", judeţul Cluj, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvenului, valoarea totală a investiţiei este de 6,974 miliarde lei, din care pentru faza I sunt alocaţi 4,941 miliarde lei şi pentru faza II - 2,032 miliarde lei.

"Realizarea obiectivului de investiţii va conduce la scoaterea traficului greu şi de tranzit din interiorul municipiului, conectarea drumurilor naţionale şi locale la autostrada A3 şi la obiectivele strategice de interes regional, asigurând: dezvoltarea infrastructurii rutiere de transport; reducerea timpilor de parcurs; reducerea costului accidentelor, precum şi reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului.

Construcţia acestui drum va genera efecte pozitive asupra gradului de ocupare a forţei de muncă care se estimează la un număr de 1.360 angajaţi pentru perioada proiectării şi execuţiei lucrărilor", se arată în comunicat.

Finanţarea obiectivului de investiţie se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional de Transport (POT) 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual.

Durata de execuţie a obiectivului va fi de 96 luni (48 de luni pentru fiecare fază).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri