Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a fost finalizată expertiza tehnică pentru patinoarul artificial "Mihai Flamaropol", fiind indicate variante pentru continuarea lucrărilor.

"Vestea bună este că avem variante pentru continuarea şantierului. Patinoarul artificial 'Mihai Flamaropol' este format din Centrul Multifuncţional Sportiv şi de Agrement şi Arena Sportivă. Conform expertizei, lucrările la Centrul Multifuncţional se pot desfăşura mai departe conform proiectului. Pentru patinoarul propriu-zis concluziile expertizei oferă câteva variante de continuare a lucrărilor: schimbarea unor elemente metalice din structura acoperişului, repararea acestora sau schimbarea funcţionalităţii terasei de pe Arena Sportivă prin eliminarea plăcii de beton armat şi înlocuirea acestuia cu un alt tip de material. Modul în care se va face acest lucru va fi decis de specialişti", a scris edilul general, luni, pe Facebook, relatează Agerpres.

Pe 19 mai, Nicuşor Dan cerea Companiei Naţionale de Investiţii includerea Sălii Polivalente şi a Patinoarului "Mihai Flamaropol" în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social.

"Am depus la Compania Naţională de Investiţii o cerere de includere în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social a două obiective de investiţii importante pentru Bucureşti: Sala Polivalentă şi Patinoarul 'Mihai Flamaropol'. Sper să facem paşi reali pentru finalizarea acestor proiecte care stagnează de ani de zile", preciza primarul general.

Stadiul lucrărilor este același de ani de zile

Lucrările la Patinoarul "Flamaropol" au început în 2016 şi au fost sistate în 2019, după rezilierea contractului din cauza unor întârzieri şi probleme de execuţie.

În noiembrie 2021, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, afirma că lucrările de construcţie la Patinoarul "Mihai Flamaropol, din Bucureşti, sistate în urma unui litigiu, vor fi finalizate de către Primăria Capitalei sau Compania Naţională de Investiţii (CNI).

"Veştile sunt promiţătoare, se pare că firma cu care Primăria era în proces, Astaldi, nu s-a mai prezentat, deci au renunţat la acel proces şi acum avem o şansă să terminăm acel patinoar. Va fi preluat de către CNI ori finalizat de către Primărie. Şi mai există în plan să se construiască o sală polivalentă şi acum decidem care va merge la CNI şi care rămâne la Primărie. Mă bucur de această veste şi ar fi o şansă ca Bucureştiul să aibă un patinoar. Cel mai simplu este ca această construcţie să fie finalizată de către Primărie, pentru că este un proiect nefinalizat. Ar fi mai uşor să termine ei şi noi să preluăm sala polivalentă", declara Novak.

Sursa foto: Primăria Generală a Capitalei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri