Nu se anunță vești tocmai bune pentru locuitorii Capitalei. Oamenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură în plină iarnă, din cauza datoriilor mari ale Termoenergetica, ce aduce compania în prag de executare silită.

ELCEN a obținut în instanță trei titluri executorii impotriva Termoenergetica, compania care furnizează apă caldă și căldură din București, pentru datorii de 535 de milioane lei, scrie HotNews.

Prin urmare, ELCEN ar putea în orice clipă să blocheze conturile Termoenergetica care ar genera intrarea în insolvență a furnizorului, deci, la sistarea apei calde și a căldurii pentru bucureșteni și pentru locuitorii Capitalei. În total, datoriile pe care Termoenergetica le are la ELCEN se ridică la 800 de milioane de lei.

Mai multe surse din ELCEN au declarat, potrivit publicației citate, că se va încerca o eșalonare a plăților pentru a nu se ajunge la blocarea contului. Totuși, situația financiară a Primăriei Municipiului București nu este una tocmai bună. Concret, subvenția aprobată și prevăzută în bugetul Primăriei este de 1 miliard de lei, iar necesarul este de aproape 2 miliarde, pe fondul majorării de acum câteva zile cu aproximativ 27% a prețului la gigacalorie, aprobate recent de ANRE pentru ELCEN.

„Dorim să atragem atenția cu privire la situaţia extrem de critică în care Compania Termoenergetica se află, existând riscul ca în perioada următoare faţă de companie să fie demarate proceduri de executare silită şi pe cale de consecinţă să intre în stare de insolvență, punând în pericol funcționarea serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului București în plin sezon rece”, se arată într-o scrisoare transmisă de Termoenergetica către Primăria municipiului București.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri