Societatea care administrează cimitirele din municipiul Ploieşti percepe o taxă pentru identificarea locului de înhumare în cazurile în care informaţiile deţinute de către concesionari sau moştenitori sunt lacunare, scrie Agerpres.

Conform unui comunicat transmis de SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti, taxa este prevăzută în anexa unei hotărâri a Consiliului Local Ploieşti privind privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al cimitirelor din oraş, care a fost votată de aleşii locali în data de 27 septembrie.

La acest moment, conducerea SGU Ploieşti a dispus suspendarea încasării acestui tarif, în valoare de 28 de lei, şi propune reanalizarea lui la nivelul Consiliului Local, după ce s-a constatat faptul că un angajat al societăţii a perceput suma în cauză în mod eronat unui concesionar.

"Tariful menţionat la punctul 22, în Anexa nr. 2 a HCL nr.421/27.09.2022, respectiv 'Identificare loc în arhivă, în oglindă, în registrul de plăţi, în registrul de evidenţă al decedaţilor şi în teren' nu implică numai o simplă căutare în evidenţele electronice ale societăţii. Identificarea locului de înhumare presupune un demers mult mai complex şi se aplică numai în cazurile în care concesionarii/moştenitorii nu pot furniza detaliile corespunzătoare locului. În aceste cazuri, informaţiile sunt lacunare, respectiv numai numele decedatului, eventual însoţit de anul decesului. Aşadar, identificarea nu presupune numai consultarea evidenţelor cimitirului, ci şi verificarea documentelor din dosarul locului, confruntarea acestora cu documentele deţinute de petent, deplasarea în teren pentru identificarea mormântului etc. În urma sesizării unui concesionar cu privire la încasarea abuzivă a acestui tarif, adresată atât societăţii noastre, cât şi unei publicaţii locale, directorul general al societăţii a dispus verificarea în amănunt a situaţiei descrise. Astfel, s-a constatat că tariful a fost perceput eronat, fiind dispusă măsura cercetării disciplinare a casierului încasator", a transmis SGU în comunicatul menţionat.

Astfel, până în momentul clarificării acestor aspecte, directorul general al societăţii a dispus stornarea facturii şi returnarea tarifului către petiţionar, precum şi suspendarea încasării acestui tarif, cu propunerea reanalizării acestuia la nivelul Consiliului Local.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri