Ziua națională a României bate la ușă, iar municipalitățile din România se întrec cum pot mai bine pentru a-i surprinde pe localnici și turiști cu evenimente și spectacole, iar Clujul nu face excepție.

Astfel, Călin Frona, director adjunct în cadrul Direcției evenimente publice a Primăriei Cluj, a explicat pentru wall-street.ro că de 1 decembrie municipalitatea pregătește mai multe evenimente speciale pentru clujeni, fie că este vorba despre parada militară, de artificii sau de reconstituiri istorice pe Bulevardul Eroilor.

Acestora li se mai adaugă, însă, arată reprezentantul Primăriei Cluj, un regal folcloric cu interpreți de muzică populară, un concert Inna, dar și un spectacol de drone și artificii în Piața Avram Iancu, seara urmând să se încheie cu un concert Cargo.

Să fii român înseamnă să faci lucruri bune în fiecare zi, să nu uiți de faptul că strămoșii noștri au luptat pentru ca noi să fim astăzi liberi și, de asemenea, să nu uiți că această democrație nu este eternă și pe deplin câștigată, ci trebuie să luptăm pentru ea în fiecare zi.

Călin Frona, director adjunct Direcția evenimente publice a Primăriei Cluj

Cât despre un exemplu de faptă bună dusă la îndeplinire, efectiv, de Primăria Cluj, Călin Frona a citat implicarea refugiaților ucraineni în cadrul Zilelor Clujului cu mai multe evenimente.

Astfel, spune acesta, s-a reușit conectarea comunității clujene la cea ucraineană din Cluj și s-a reușit, de asemenea, închegarea unor relații care pe viitor vor putea să fie la un alt nivel și care le vor oferi celor implicați, în cuvintele oficialului, "o posibilitate de a fi mai aproape unii de alții".

Totodată, Gheorghe Șurubaru, administrator public al Municipiului Cluj Napoca, a subliniat pentru wall-street.ro Ziua națională a României este ziua pe care o sărbătoresc cu drag toți românii care simt și gândesc românește.

Încercăm de fiecare dată să sărbătorim această zi prin evenimente frumoase, care să atragă populația orașului, a municipiului și să rămână în fiecare an o zi marcată în gândirea și în inima noastră ca Zi națională a României.

Gheorghe Șurubaru, administrator public al Municipiului Cluj Napoca

Pe de altă parte, însă, nu toată lumea pare să fie de acord cu parada de 1 decembrie.

Astfel, Daniel Don, fost director executiv AJOFM Cluj, a declarat pentru wall-street.rose vorbește despre parade militare în timp ce lângă noi avem ditamai războiul, iar acest lucru nu are sens.

Putem să facem toate paradele din lume, dar nu suntem dotați să facem față la ce se întâmplă la câțiva kilometri de noi. Nu știu dacă oamenii au nevoie de parade acum, sincer. Cred că se pot cheltui astăzi banii mult mai riguros decât pe parade, pentru că nu ne ajută la nimic".

Daniel Don, fost director executiv AJOFM Cluj

Sursa foto: Primaria Cluj

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri