Primăria Capitalei a obţinut o finanţare nerambursabilă de 242.072.922 lei de la Ministerul Dezvoltării, pentru modernizarea a 30 de kilometri de reţea de termoficare.

Suma reprezintă 85% din valoarea totală a lucrărilor, restul de 15% fiind din surse proprii. Au fost selectate pentru înscrierea în program patru din cele şapte obiective, cu o lungime totală a conductelor de 30 kilometri”, scrie Nicuşor Dan, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Cele patru obiective pentru care PMB a obţinut cofinanţare sunt:

  • Magistrala 1 Sud - Pantelimon - 12 km - în lucru;
  • Magistrala II Sud Mihai Bravu - 9 km - în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitaţiei;
  • Magistrala II - III Grozăveşti- 11 km - în lucru;
  • Magistrala Progresu Berceni - 7,8 km - în lucru.

"În ceea ce priveşte celelalte trei obiective ale proiectului, două au fost executate în proporţie de 95%, iar ultimul se află în execuţie, cu un stadiu de realizare de 70% - şantierul deschis în zona Ferentari. Programul Termoficare este implementat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în perioada 2019 - 2027 şi este un program multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor", menţionează primarul general.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri