România va construi, în perioada următoare, 3.000 de kilometri noi de piste pentru biciclete, cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Județul Ilfov va avea 35 de kilometri, iar ruta va continua prin județele Giurgiu, Călărași și Constanța, până la mare, după cum a explicat Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov.

Consiliul Județean Ilfov a adoptat o hotărâre prin care va participa la proiectul ,,Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel național” finanțat din PNRR, Componenta 11 – Turism și cultură. Cererea de finanțare va fi depusă în parteneriat cu județele Giurgiu, Călărași și Constanța, precum și cu 23 de localități aflate pe traseu.

”Vom putea face mișcare în Ilfov, vom putea pedala pe un traseu de 35 de kilometri, ne vom plimba pe biciclete și vom vizita diferite puncte de atracție, monumente sau alte obiective culturale și de patrimoniu. Vrem să promovăm un stil de viață sănătos și să atragem cât mai mulți oameni care să facă turism în Ilfov. Ruta ilfoveană cuprinde localitățile Cernica, Glina, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Copăceni și 1 Decembrie, iar traseul va continua prin județele Giurgiu, Călărași și Constanța. Astfel, vom putea ajunge, pe bicicletă, din Ilfov până la mare.” – Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov.

Traseul care traversează județele Ilfov, Giurgiu, Călărași și Constanța va fi de 693 de kilometri. Investiția pentru aceste patru județe se ridică la 57.000.000 de euro.

,,Avem gata, pe ruta cicloturistică, 7,2 km de piste pe DJ 101 Berceni – Vidra și până în județul Giurgiu. Se mai află în execuție 3,2 km, pe DJ 401A Crețești – Vidra. La acești 10,4 km se vor mai adăuga 24 de km noi, pe care îi vom realiza din PNRR. Costurile pentru realizarea traseului ilfovean se ridică la aproape 10 milioane de lei, iar lucrările vor începe anul viitor.” – Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov.

Astfel de piste de biciclete, interconectate, vor fi realizate în întreaga țară. Costul pe kilometrul de traseu este de 82.500 de euro, ceea ce înseamnă un buget alocat de 247.500.000 de euro, sumă pe care statul o va investi în piste pentru cei care vor să se plimbe prin țară pe două roți.

Traseele de cicloturism vor permite României să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale. Astfel, se va dezvolta ecoturismul și se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ.

Citeste si articolul Colinde pentru suflet, la Dobroești.

Sursa foto: Consiliul Județean Ilfov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri