Acordul semnat la Conferinţa ONU pentru biodiversitate (COP15) de la Montreal este un "moment de cotitură" pentru biodiversitate, a salutat luni diplomaţia americană, subliniind rolul Chinei în încheierea acestui acord istoric, relatează AFP, conform Agerpres.

"Acest cadru global al biodiversităţii este momentul de cotitură despre care credem că avem nevoie pentru a combate criza biodiversităţii", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price.

El a descris acordul drept "radical şi ambiţios", exprimându-şi speranţa că "activitatea intensă depusă în acest cadru se va traduce în rezultate concrete".

Ned Price a spus că este "sensibil" la activitatea diplomatică a Chinei, preşedinte al COP15, şi cea a Canadei, ţara gazdă a conferinţei. "Sperăm că aceasta va declanşa o cooperare mai profundă cu China în ceea ce priveşte provocările comune", a adăugat el.

După patru ani de negocieri dificile, zece zile şi o noapte de maraton diplomatic, peste 190 de state au ajuns luni la un acord pentru a încerca să oprească distrugerea biodiversităţii şi a resurselor acesteia. Acest "pact pentru pace cu natura", numit "Acordul Kunming-Montreal", îşi propune să protejeze Pământul, oceanele şi speciile de poluare, degradare şi criza climatică.

Ţările au convenit asupra unei foi de parcurs care vizează în special protejarea a 30% din planetă până în 2030 şi creşterea la 30 de miliarde de dolari a ajutorului anual pentru biodiversitate în ţările în curs de dezvoltare.

Sursa foto: Unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri