Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a oferit primele declarații după accidentul care s-a produs lângă Pasajul Unirii, în care un autocar cu pasageri greci a intrat într-un limitator de înălțime. Șeful DSU a confirmat că persoana care se afla în stare gravă, fiind anterior în stop cardio-respirator a decedat.

„Din păcate a fost un accident destul de grav, au fost mobilizate echipaje SMURD, de la poliție și de la Jandarmerie. Numărul total de persoane transportate la spital este de 22. Persoana în stop cardio-respirator a decedat, din păcate. Mai avem o altă persoană grav rănită la spital. Persoanele celelalte au fost duse la hotelul unde urmau să fie cazați”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai transmis că victimele au fost transportate la Spitalul Universitar, Spitalul Floreasca, Spitalul Militar, Spitalul Sfântul Ioan și Spitalul Bagdasar- Arseni (unde se află șase persoane rănite, iar acolo sunt internați și doi copii care se aflau în autocar). Pasagerii care nu au suferit răni au fost transportați la hotelul la care urmau să fie cazați în excursia din România. Raed Arafat a transmis că a luat legătura cu reprezentanții de la Ambasada Greciei în România și că urmează să fie aduși translatori la hotelul unde sunt cazați turiștii greci, precum și la spitale unde sunt internate persoanele rănite.

Reamintim că un autocar cu pasageri străini care tranzita centrul Bucureștiului a intrat cu viteză într-un limitator de înălțime, înainte să intre în Pasajul Unirii. Autocarul care urma să traverseze Pasajul Unirii din Capitală a lovit puternic un limitator de înălțime. Șoferul autocarului nu a observat limita de înălțime și s-a ales cu plafonul strivit de barieră. Accidentul a avut loc pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii. Șoferul conducea cu 40-50 de kilometri. Șase echipaje SMURD și șase ambulanțe au fost la fața locului și au lucrat pentru a scoate persoanele rămase în autocar.

Persoana aflată în stare gravă de la Spital este o femeie, potrivit unor surse Digi24.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri