Legea care stabileşte măsuri de eficientizare a monitorizării traficului rutier a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, a transmis Administraţia Prezidenţială, citată de Agerpres.

Actul normativ prevede instituirea Sistemului integrat de monitorizare a traficului rutier pe drumurile publice din România, denumit e-SIGUR, sistem de interes naţional, complementar sistemelor inteligente de transport.

„Prin instituirea e-SIGUR se urmăreşte realizarea obiectivului general al Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 682 din 25 mai 2022, respectiv reducerea cu 50%, până în anul 2030, comparativ cu anul 2019, a numărului persoanelor decedate şi cu 50% a numărului persoanelor grav rănite în urma producerii accidentelor rutiere”, stipulează legea.

Astfel, sistemul e-SIGUR va semnala următoarele aspecte:

  • depășirea limitei maxime admise de viteză pentru categoria de vehicul pe un anumit sector de drum
  • încălcarea interdicţiei sau restricţiei de a conduce un vehicul pe o bandă a sensului de deplasare
  • nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului
  • conducerea pe drumurile publice un vehicul a cărui înmatriculare este suspendată
  • nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată
  • comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice
  • controlul achitării tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale

Radarele vor fi semnalizate prin panouri la 1.000 și la 500 de metri distanță de poziția radarului, pe autostradă.

Pe DN-uri, înafara localității, panourile vor fi plasate la 500 și la 100 de metri de radar, iar în localitate, ele vor fi la 100 și la 50 de metri de radar.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri