Inspectoratul de Stat în Construcţii a precizat, în urma unui control, că "totul este în regulă" cu o lună înainte ca accidentul din Pasajul Unirii să aibă loc, a declarat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

El a transmis că aşteaptă ca proiectantul care a făcut partea de semnalizare rutieră să vină în Comisia de circulaţie, pentru a vedea dacă e de corectat ceva în ceea ce priveşte semnalizarea.

"Nu vreau să ataşăm o tragedie de chestiunea asta - dar acolo am avut un control al Inspectoratului de Stat în Construcţii, cu o lună înainte, care a spus că totul e în regulă. Aşteptăm ca proiectantul, pentru că fiecare proiect de investiţie are nişte oameni care atestă cu semnătura lor, dată de autorităţile statului şi cu ştampila lor, dată de autorităţile statului, că este în regulă. Deci aşteptăm ca proiectantul care a făcut partea de semnalizare rutieră să vină în Comisia de circulaţie pentru a vedea dacă e de corectat ceva în ceea ce priveşte semnalizarea", a declarat edilul Capitalei, într-o conferinţă de presă.

„Avem o instituţie care nu funcţionează: Inspectoratul de Stat în Construcţii. Nu funcţionează de ani de zile şi mai este şi răuvoitoare”, a mai spus Nicușor Dan.

Un accident care a avut loc pe 23 decembrie, la intrarea în Pasajul Unirii, fiind implicat un autocar cu turişti greci, s-a soldat cu 21 de răniţi şi o persoană decedată. Autovehiculul a rupt limitatorul de înălţime aflat înaintea Pasajului Unirii, iar acesta a căzut peste plafonul autocarului, turtindu-l.

Sursa foto: IGSU

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri