Furtul din buzunare, poșete sau genți este în continuare o practică întâlnită în mijloacele de transport în comun din București. Direcția Generală de Poliție București a prezentat, la solicitarea wall-street.ro, numărul de dosare penale întocmite în urma acestei infracțiuni, în funcție de sectoarele din capitală.

La nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Brigada de Poliție pentru
Transportul Public-Serviciul de Poliție pentru Trasnportul Public de Suprafață, în perioada 01.01.2022-30.11.2022 au fost înregistrate 293 de dosare penale privind furturi din buzunare, poșete, genți.

Conform datelor, pe primul loc la dosare penale privind infracțiuni sărvârșite în mijloacele de transport în comun se află Sectorul 3. Topul sectoarelor, conform datelor oferite wall-street.ro de către autorități, este următorul:

  • Sectorul 3 - 59 de dosare penale
  • Sectorul 4 - 55 de dosare penale
  • Sectorul 1 - 50 de dosare penale
  • Sectorul 6 și Sectorul 2 sunt la egaliate - fiecare cu câte 44 de dosare penale
  • Sectorul 5 - 37 de dosare penale

„În situația în care o persoană este victima unui furt săvârșit într-un mijloc de transport în comun, recomandăm ca aceasta să se prezinte în cel mai scurt timp la Brigada de Poliție pentru Transportul Public, cu sediul în București, Calea Șerban Voda nr. 164-168, Sector 4, pentru a reclama comiterea infracțiunii.Furtul săvârșit într-un mijloc de transport în comun este o infracțiun de furt calificat, faptă prevăzută de ar. 229-229 alin. 1 C.P., iar pedeapsa prevăzută de lege este de la 1 la 5 ani”, precizează Direcția Generală de Poliție A Municipiului București.

Sursa foto: RJ22 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri