Lunile ianuarie și februarie se anunță mai calde decât în mod obișnuit, conform estimărilor meteorologilor. Totuși, aceasta nu înseamnă că nu pot veni zile cu ger și ninsori, a spus la Digi24 Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM.

„De la începutul lunii – și nu numai – în aproape fiecare zi vorbim despre recorduri lunare, fie că vorbim despre cele mai ridicate temmperaturi maxime înregistrate vreodată în luna ianuarie în diferite localități, fie că vorbim despre cele mai ridicate temperaturi din cursul nopților. Aceasta înseamnă o încălzire masivă”, a spus Băncilă. „Dar aș privi cu atenție la ceea ce urmează. Niciun meteorolog nu va spune că s-a încheiat iarna sau că estimările care s-au făcut în toamnă s-au îndeplinit în totalitate. Să ne amintim despre ceea ce s-a întâmplat în 2012, când până pe 23-24 ianuarie a fost o iarnă blândă. Au venit 3 viscole la interval de 3 săptămâni, care au dus la formarea unor troiene de zăpadă de 5 metri”, a adăugat ea.

„Pentru ianuarie și februarie 2023, estimările mențin semnalul de vreme mai caldă. Dar sunt estimări ale temperaturilor medii lunare și la cantitățile medii de precipitații, ceea ce nu exclude posibilitatea ca 2-5 zile din această perioadă să vină cu o vreme mult mai rece sau cu precipitații abundente sub formă de ninsoare”, a mai spus meteorologul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri