UPDATE 18:30 - Autovehiculul implicat în accidentul de la Cariera Jilţ Sud a derapat pe un pod, fiind înregistrate 16 victime, dintre care 14 sunt salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia, anunţă reprezentanţii companiei.

"În data de 17 ianuarie, în jurul orei 13,00, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, personalul care a participat la intervenţia mecanică la Excavatorul 1400-05 a urcat într-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu. În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehiculul a derapat pe pod şi a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numără 14 salariaţi ai CE Oltenia, dintre care 3 au decedat. Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi cercetate şi stabilite cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii acestuia", au transmis reprezentanţii CE Oltenia, printr-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, a transmis că dispeceratul instituţiei a fost anunţat, în jurul orei 13,30, despre producerea unui accident la exploatarea minieră Mătăsari, cariera Jilţ Sud, după ce un camion în care se aflau mai multe persoane s-a răsturnat.

Potrivit acestuia, pentru că apelantul semnala faptul că în urma accidentului mai multe persoane au suferit leziuni, la nivelul ISU Gorj a fost activat planul roşu de intervenţie, fiind direcţionate către locul evenimentului 3 ambulanţe SMURD, 2 autospeciale pentru descarcerare şi o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Gorj şi 8 ambulanţe din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. De asemenea, au fost alertate elicopterele SMURD din cadrul punctelor aeromedicale Craiova şi Caraş şi prealertat elicopterul SMURD Bucureşti. La sosirea ec

UPDATE 17:00- Raed Arafat a confirmat în direct la Digi24 că trei persoane și-au pierdut viața și alte 10 au fost transportate la spital. Planul roșu a fost ridicat la ora 16:00, iar misiunea s-a încheiat, a declarat Șeful DSU.

Știrea inițială

Trei persoane au murit şi şapte au fost rănite marţi, după ce o maşină care transporta muncitori s-a răsturnat în carierea Jilţ Sud, din judeţul Gorj. A fost activat Planul Roșu.

Trei persoane au decedat şi alte 8 au fost rănite, marţi, în urma unui accident în care au fost implicate 25 de persoane, după ce un camion cu muncitori a căzut în cariera minieră Jilț Sud, ținând de Complexul Energetic Oltenia.

Deoarece zona nu este accesibilă cu autospecialele de intervenţie, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilţ Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenţie.

Potrivit ISU Gorj, una dintre persoanele rănite este în drum spre spitalul Motru, două sunt în drum spre spitalul din Târgu Jiu şi una a fost preluata de elicopterul SMURD. Toate sunt conştiente şi cooperante în acest moment, a precizat sursa citată.

Potrivit primelor informaţii comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, a fost activat Planul roşu de intervenţie, la faţa locului fiind trimise mai multe echipaje de pompieri, paramedici şi ambulanţe.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri