Te-ai întors la birou sau lucrezi în mod hibrid, atât online, cât și la firmă? Vrei să îmbunătățești spațiul de acasă, unde îți desfășori activitatea profesională? Amenajează-ți spațiul de lucru cât mai confortabil, după reguli ergonomice și de design. Acordă atenție deosebită alegerii și reglajelor pentru scaun de lucru și masă de laptop. Ca să-ți venim în ajutor, își prezentăm un ghid de montaj pentru pistonul de la scaunul de birou.

Achiziționează materialele pentru montajul pistonului la scaunul de birou

Pentru un montaj corect al scaunului de birou îți trebuie un spray degresant, de preferat unul dintre sortimentele utilizate în domeniul auto, pentru îndepărtarea ruginii. Dacă nu ai un astfel de produs, îl poți înlocui cu alt pulverizator ce conține alcool (deodorant, odorizant etc.). Vei mai avea nevoie de un ciocan de cauciuc și o cheie pentru țevi.

Aceste materiale și unelte te ajută să montezi scaunul rapid, fără să strângi șuruburile prea tare. Vei realiza reglajele dorite, astfel încât scaunul să fie bine fixat, ușor de reglat și de utilizat, zi de zi, pentru mai mult timp.

Când cumperi scaun de birou, caută modele ergonomice și ține seama de caracteristici precum opțiuni de reglare pe înălțime, reglaj lombar, tetieră, material pentru spătar și șezut.

Alege scaune de birou ergonomice cu bază metalică sau de plastic PP, mânere rezistente, suport de picioare.

Respectă etapele de montaj pentru pistonul scaunului de birou

Primul pas constă în sprijinirea scaunului cu șezutul în jos, pe o suprafață plană. Poți alege o pardoseală sau podea acoperită cu o bucată de mochetă sau un material textil. Astfel lucrezi mai ușor și eviți zgârierea ori murdărirea spătarului sau a picioarelor de la scaun. Apoi îndepărtează steaua cu rotile (baza) de restul scaunului, Folosește ciocanul de cauciuc, pentru ca desprinderea să se realizeze ușor, fără efort.

Utilizează cheia reglabilă pentru rotirea pistonului și răsucește până se fixează. Dacă nu ai o cheie reglabilă în trusa de unelte, desfă șuruburile din partea inferioară a scaunului și separă pistonul ce mecanismul scaunului, cu ajutorul ciocanului de cauciuc. Manevrează cu atenție porțiunile metalice și componentele din plastic.

Ai grijă să nu desfaci siguranța de la baza pistonului, pentru că este montată special, ca să ușureze demontajul interior al cilindrului. Fără această piesă, îți va fi mai greu să scoți de pe baza în formă de stea manșonul pentru piston.

Utilizează accesorii pentru scaunele de birou conform instrucțiunilor de la producătorii și distribuitorii de mobilă. Vei găsi schița de montaj și lista cu piesele din fiecare cutie cu scaune de birou, inclusiv recomandări pentru utilizarea și reglarea scaunelor.

Respectă indicațiile privind capacitatea de încărcare maximă specificată a scaunului de birou. Utilizează role gumate, role din silicon, mânere pentru scaune și mecanisme pentru scaune ergonomice. Astfel vei beneficia de tot confortul necesar în activitatea ta profesională.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri