Alerta cu bombă de la Curtea de Apel Bucureşti nu se confirmă, informează, marţi, Poliţia Capitalei. Mai devreme, polițiștii au răspuns unei sesizări cu privire la faptul că într-o instituţie din Sectorul 4, ar fi fost amplasat un dispozitiv exploziv, relatează Agerpres.

"Activitatea de verificare s-a încheiat. Nu se confirmă aspectele sesizate", a anunțat Biroul de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB). La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 14 pentru a lua primele măsuri. În plus, conform Serviciului Român de Informaţii, echipa pirotehnică a SRI a ajuns la rândul său la Curtea de Apel, în urma ameninţării cu bombă.

Reprezentanţii SRI precizează că ameninţarea a fost primită prin email de către o instituţie de ordine publică. În colaborare cu echipajele Poliţiei, la faţa locului au fost măsurile specifice de intervenţie, precizează SRI. Pompierii au au ajuns în zonă de asemenea pentru a asista la situație.

Conform legislației în vigoare, cei care sunt prinși că emit amenințări false cu bombă pot fi pedepsiți sever. Pedeapsa poate ajunge la 10 ani de închisoare, iar instanța îi poate obliga să achite costurile intervențiilor. În 2020, s-a estimat că au loc două alerte cu bombă săptămânal, iar majoritatea vizează Bucureștiul. Anul trecut, cam în aceeași perioadă, s-a mai consemnat o altă amenințare cu bombă, tot la Curtea de Apel.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri