Primăria Municipiului București prin ALPAB organizează în perioada 1-25 februarie 2023, în sistem online, procesul de consultare a populației cu privire la documentațiile de urbanism pentru parcurile istorice Regele Mihai I (fostul Herăstrău), Carol I și Cișmigiu.

La nivelul celor trei parcuri este necesară conservarea și restaurarea elementelor de patrimoniu cu valoare istorică, astfel că, Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) pentru cele trei locații cuprind propuneri referitoare la: protejarea și revitalizarea elementelor de cadru natural, îmbunătățirea calității factorilor de mediu, conservarea valorilor istorice, culturale precum și conservarea caracterului identității locului, revitalizarea fondului dendrologic și a spațiilor verzi prin reabilitarea și înlocuirea mobilierului urban, a locurilor de joacă și restaurarea construcțiilor administrate de ALPAB.

„Era necesară implementarea unui plan urbanistic pentru cele trei parcuri care să cuprindă reglementări specifice prin care activitatea urbanistică să se poată coordona cu activitățile pe care ne propunem să le derulăm, deoarece ne dorim să aducem îmbunătățiri semnificative parcurilor istorice Carol I, Regele Mihai I și Cișmigiu care, de altfel, sunt un element important al cărții de vizită a Bucureștiului. Avem în plan să implementăm o serie de proiecte, iar această nevoie rezonează cu ideea de avea parcuri care să aibă o imagine la nivelul marilor parcuri Europene.

Un plan urbanistic zonal ne va ajuta să corelăm programele de dezvoltare urbană pe care vrem să le implementăm printr-o administrare corectă și eficientă. Depunem toate eforturile să îmbunătățim semnificativ fața parcurilor și să dezvoltăm patrimoniul natural al Bucureștiului. ALPAB și-a propus să devină un model de administrare eficientă a spațiilor naturale urbane. Instituția dorește să se asigure că moștenirea naturală este protejată și îmbunătățită pentru generațiile actuale și viitoare”, într-un anunț oficial Corina Simona Bega – Director General ALPAB

Documentația de urbanism poate fi accesată pe paginile online de consultare a populației dedicate fiecărui proiect în parte și anume:

  • PUZ Parcul Regele Mihai I: https://puzherastrau.mapshub.ro/urbanism/O3/Consultari
  • PUZ Parcul Cișmigiu: https://puzcismigiu.mapshub.ro/urbanism/O3/Consultari
  • PUZ. Parcul Carol I: https://puzcarol.mapshub.ro/urbanism/O3/Consultari

Sugestiile cetățenilor pot fi făcute în scris, în secțiunea dedicată scrierii opiniilor publice, timp de 25 de zile calendaristice, până la data 25 februarie 2023. Sunt invitați să participe prin postarea opiniilor, în cadrul procesului de consultare a populației, în sistem online, toți cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate sau reprezentanți ai presei.

Sursa foto: Sundry Photography / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri