Mai mulți senatori PNL au propus un proiect legislativ care ar urma să acorde angajaților o nouă zi liberă. Concret, fiecare angajat din România ar urma să aibă ca zi liberă plătită ziua sa de naștere.

https://ic.events/landing/bHArVQ==/hr-2-0-2023.html

Propunere legislativă: Ziua de naștere a angajaților să fie zi liberă și plătită de angajator

Mai mulți senatori PNL, dar și un parlamentar PSD au propus în Parlament un proiect de lege care ar urma să acorde o nouă zi liberă angajaților din România. Parlamentarii consideră că o astfel de zi ar aduce motivație în plus angajaților, indiferent de industria în care activează. Inițiatorul principal al proiectului legislativ depus în Parlament este senatorul PNL Daniel Fenechiu (foto).

zile libere angajati - ziua de nastere libera

Acordarea unei zile libere, plătite, în ziua în care fiecare dintre noi își serbează ziua de naștere, contribuie la motivarea resursei umane, indiferent de domeniul în care aceasta activează își desfășoară activitatea, de stat sau privat (...) Un salariat motivat va contribui activ la creșterea eficienței organizației respective.

Proiect legislativ, expunerea de motive

În 2020, la nivelul UE, românii s-au clasat pe primul loc ca număr de ore lucrate pe săptămână, potrivit datelor de la Eurostat, cu 40,5 ore muncite. Salariații de la noi sunt urmați de cei din Bulgaria (40,2 ore) și cei din Croația, Cipru și Polonia, cu 39,5 ore lucrate pe săptămână. La polul opus, Germania (34,3 ore), Danemarca (32,7ore) și Olanda (29,5 ore) sunt statele din UE în care se lucrează cel mai puțin în decursul unei săptămâni, se mai arată în expunerea de motive.

Calendar zile libere 2023. Când urmează următoarele zile de concediu

După zilele de 23 și 24 ianuarie, românii vor beneficia de noi zile libere abia de Paște. Iată care sunt următoarele zile libere în 2023.

  • 14 aprilie (vineri)— Vinerea Mare
  • 16 aprilie (duminică) – Prima zi de Paște Ortodox 2023
  • 17 aprilie (luni) —A doua zi de Paște ortodox 2023
  • 1 mai (luni)— Ziua Muncii
  • 1 iunie (joi) — Ziua Copilului
  • 4 iunie (duminică) – Rusalii 2023- prima zi
  • 5 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii
  • 15 august (marți) — Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (vineri)— Ziua Națională a României
  • 25 decembrie (luni)- Prima zi de Crăciun 2023
  • 26 decembrie (marți) — A doua zi de Crăciun 2023

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri