Guvernul a aprobat, prin hotărâre, deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat cu Republica Moldova, Bumbăta - Leova, precum şi înfiinţarea Punctului Vamal de Frontieră Bumbăta, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, relatează Agerpres.

Cărbunaru a precizat că decizia a fost luată pentru fluidizarea traficului transfrontalier la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina şi Republica Moldova.

"După debutul agresiunii militare ruse din Ucraina, Guvernul României a făcut demersuri continue de a sprijini autorităţile din Ucraina, dar şi cetăţenii ucraineni, inclusiv din perspectiva fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, fie că ne referim la graniţa cu Ucraina sau la graniţa cu Republica Moldova, de asemenea, utilizată pentru tranzitul de mărfuri, dar şi de persoane dinspre Ucraina.

Ca atare, continuă demersurile de a reduce timpii de aşteptare, atât în privinţa tranzitului comercial, cât şi în privinţa cetăţenilor. Astăzi urmează, în baza deciziei luată de Guvern, să fie făcute demersurile pentru a deschide noul punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova, Bumbăta - Leova, precum şi înfiinţarea Punctului Vamal de Frontieră Bumbăta, aflată în subordinea Biroului Vamal de Frontieră Albiţa, pentru traficul internaţional rutier, în sectorul unui pod flotant care va fi instalat între aceste două localităţi Bumbăta, România, respectiv Leova, Republica Moldova", a afirmat Cărbunaru.

El a precizat că operaţionalizarea acestui punct de trecere, care va funcţiona în baza hotărârii de Guvern aprobată miercuri, se va realiza după asigurarea infrastructurii necesare, a personalului şi utilităţilor, "în contextul în care fluidizarea traficului la frontiera dintre România şi Republica Moldova este o prioritate".

Cărbunaru a menţionat că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi omologul său din Republica Moldova vor fi prezenţi joi la Albiţa "pentru a asista la momentul în care vor începe controalele coordonate la frontiera dintre România şi Republica Moldova, o altă măsură care va contribui la fluidizarea traficului dintre România şi Republica Moldova".

El a mai spus că Guvernul a mai aprobat, printr-un memorandum, ca punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, respectiv Orlovka din Ucraina, va funcţiona şi în regim portuar pentru a ameliora tranzitarea frontierei de stat dintre România şi Ucraina, în prezent acesta funcţionând în regim de bac.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri