Salvamontiştii au avut un număr record de intervenţii în ultimele 24 de ore, 56 dintre persoanele salvate având nevoie de îngrijiri medicale.

"Zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane, probabil cel mai mare înregistrat vreodată într-o singură zi. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 147 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor", a transmis Salvamont România, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, în urma intervenţiilor au fost salvate 146 persoane, 56 dintre acestea fiind predate către Serviciile de Ambulanţă sau SMURD, iar un caz a fost predat către elicopterul SMURD-IGAV pentru transport la spital.

În acelaşi interval de timp s-au mai primit 45 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

"Un rezultat statistic nedorit de noi, pentru că acesta a însemnat suferinţa pe faţa celor 146 de persoane salvate şi multă îngrijorare pe faţa prietenilor şi aparţinătorilor, fapt ce ne determină să vă recomandăm prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi să vă invităm să ne fiţi alături în campania de reducere a numărului de accidente montane!", se mai arată în postare.

Sursa foto: Facebook / Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri