Termoenergetica București a anunțat că au fost puse în funcțiune cele cinci capacități modulare de producere a energiei termice, în locația fostului CET Titan. Acestea ar trebuie să fie o soluție provizorie pentru avariile din rețeaua de încălzire a Capitalei.

În ultima săptămână au fost deja efectuate probele tehnologice, conform Companiei Municipale. Cele 5 capacități modulare asigură o sursă de producere a energiei termice pentru aproximativ 200 de blocuri amplasate în perimetrul străzilor Lucrețiu Pătrășcanu, Morarilor, Constantin Brâncuși, Șoseaua Vergului, Bulevardului Basabia și Șoselei Pantelimon (între Piața Delfinului și Hipermarketul Cora).

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură se va resimți în special în zona de Est şi Nord-Est, acolo unde, după desființarea CET Titan în anul 2014, alimentarea locuințelor cu agent termic a fost asigurată de la o distanță foarte lungă, prin intermediul CTE Sud (Elcen). Pe măsură ce noile capacități modulare se vor integra în sistemul de termoficare vor fi îmbunătățiți parametrii de livrare pentru celelalte puncte termice care rămân alimentate din CTE Sud, anunță Termoenergetica.

Capacităţile modulare au o putere termică instalată cuprinsă între 30 Gcal/h și 60 Gcal/h, în funcție de diagrama de reglaj, în sezonul de iarnă şi 10 Gcal/h și 15 Gcal/h în sezonul de vară. Necesarul de apă de adaos (tratată) pentru completarea volumului pierdut în rețelele termice primare CMTEB este de 50 tone/h. Montarea acestora a fost realizată pe amplasamentul din Strada Ion Șahighian nr. 4, din sectorul 3 al Capitalei.

Trebuie precizat că electrocentralele din București au o putere totală de 4375,25 Gcal/h, potrivit datelor Elcen.

Această sursă de producere a energiei termice este o soluție provizorie până la momentul implementării unui proiect de investiții de către proprietarul terenului, Compania Titan Power, anunță Termoenergetica. Titan Power, o companie controlată indirect de Ministerul Energiei, ar trebui să demareze construcția unei centrale pe gaze în cogenerare pentru producția de energie electrică și termică, care să ia locul CET Titan. Momentan, proiectul este la nivelul solicitării acordului de mediu.

Sursa foto: Termoenergetica

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri