Companiile generatoare de deșeuri întâmpină diverse provocări în colectarea și direcționarea acestora pe trasee sustenabile. Identificarea, clasificarea, colectarea, reciclarea și valorificarea deșeurilor nu o poate face oricine. Cum să îți optimizezi procesul de management al deșeurilor și, totodată, cum să contribui la diminuarea poluării, în articolul următor.

Eltex Recycling, membru GreenGroup, este un furnizor de soluții integrate de gestionare a deșeurilor industriale și un susținător activ al economiei circulare. În cei 30 de ani de activitate, a dezvoltat abordări specializate pentru a răspunde cât mai bine nevoilor specifice identificate în piață. Sistemul integrat de management al deșeurilor este doar unul dintre ele.

Ce înseamnă de fapt un sistem integrat de management al deșeurilor? De exemplu, industria de automobile are un set de nevoi foarte specifice atunci când vine vorba de gestionarea deșeurilor din cauza varietății acestora. Indiferent de statut, OEM – Original Equipment Manufacturer, sau furnizor Tier 1 sau Tier 2, FMCG, e nevoie de soluții inteligente pentru a gestiona un amestec variat de fluxuri de deșeuri, inclusiv vopsele, uleiuri, nămoluri și lichide de răcire, dar și deșeuri generale.

Sortarea deșeurilor la sursă și prin fluxuri individuale ajută la identificarea corectă a materialelor și salvează costuri. Diferite tipuri de deșeuri aparent nevalorificabile pot fi redirecționate spre reciclare sau valorificare. Compania Eltex acționează on-site, adică în locațiile partenerilor. Acest lucru permite echipei să identifice cum și dacă deșeurile separate pot fi folosite pentru reutilizare sau reciclare sau depozitate, căutând să maximizeze valoarea comercială.

Cu toate aceste informații, implementăm o soluție pentru fiecare flux de deșeuri în parte.

Gestionarea incorectă a deșeurilor aduce companiei tale pierderi

Eltex Recycling vine în ajutorul partenerilor cu o suită de soluții inovative care să respecte reglementările naționale și care să optimizeze procesele de colectare și reciclare a deșeurilor.

,,Pentru a acționa cât mai specific și a oferi soluții integrate care să susțină activitatea producătorilor, dar și obiectivele de mediu ale acestora, începem fiecare colaborare cu o evaluare internă, gratuită și fără obligații contractuale. Venim cu resurse umane și tehnice on-site și identificăm exact punctele de acțiune. Urmărim fluxurile de producție și trasăm direcțiile potrivite pentru toate tipurile de deșeuri generate pe parcurs. Este un prim pas indispensabil în dezvoltarea unui management complet și eficient al deșeurilor’’, ne explică Zoltan Bartha, CEO Eltex Recycling.

Sortarea deșeurilor la sursă și reciclarea este mai mult decât o modalitate esențială de a proteja mediul. În cele mai multe cazuri, odată reciclate, deșeurile sunt introduse ca noi materii prime în procese ulterioare de producție. Mai mult, o intervenție rapidă pentru colectarea și reciclarea deșeurilor determină reducerea costurilor logistice cu depozitarea și transportul și asigură continuitatea activității de bază a fabricii. Reciclarea deșeurilor contribuie, deci, atât la reducerea costurilor de gestionare a deșeurilor, cât și la generarea de noi resurse și, implicit, noi venituri.

Traseele sustenabile potrivite, deci corect identificate, trebuie integrate în procesul de producție al companiilor pentru a obține rezultatele mult dorite.

,,Scopul nostru a fost întotdeauna de a optimiza, de a atinge nivelul ideal. Fie că vorbim despre soluțiile dezvoltate, fie că vorbim despre activitatea partenerilor noștri. Știm că obiectivele de mediu pot fi atinse și în moduri care să beneficieze producătorii mai mult decât prin prisma responsabilității legale. Reciclarea deșeurilor poate deveni modalitatea ideală de a transforma provocările în oportunități de câștig. De la minimizarea costurilor la obținerea unor noi resurse, ne-am dorit ca alături de Eltex Recycling să poți dezvolta soluții durabile și profitabile, indiferent de domeniul în care activezi’’, continuă Zoltan.

Valorificarea deșeurilor devine, deci, cheia către un viitor al sustenabilității profitabile. Cu soluții de management al deșeurilor furnizat de Eltex Recycling, beneficiile economiei circulare sunt doar la un pas distanță.

Sursa foto: eltexrecycling.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri