UPDATE 11:45 - Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a reactualizat magnitudinea cutremurului la 4,3, în loc de 4,4 cum era anunțat inițial.

„În ziua de 17.02.2023, 11:11:41 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.3, la adâncimea de 8.7 km”, anunță seismologii.

Știrea inițială

Un nou cutremur a avut loc în Gorj, în această dimineață. Seismul a avut magnitudinea de 4,4, anunță Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

„În ziua de 17.02.2023, 11:11:41 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.4, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 224km NE de Nis”, anunță INCDFP.

Angajații care lucrează la Prefectura Gorj au fost evacuați și se află la acest moment în afara clădirii. Oamenii se tem că ar putea veni un nou seism, transmite Digi 24.

Săptămâna aceasta, în zona Olteniei, s-a produs un cutremur de 5,7 grade care s-a resimțit inclusiv la București. Reprezentanții INFP susțin că seismele din zona Olteniei nu au nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută în Turcia și Siria.

Un număr de peste 200 de replici au urmat cutremurului de magnitudine 5,7 produs marţi în judeţul Gorj, cel mai mare în această zona seismică, potrivit datelor publicate de Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri