Vremea din timpul iernii a ridicat îngrijorarea că Italia s-ar putea confrunta cu o nouă secetă. Avertismentul vine în timp ce Veneția se confruntă cu un nivel al apei neobișnuit de scăzut care face imposibilă navigarea gondolelor și a ambulanțelor de apă pe unele dintre faimoasele canale.

Râurile și lacurile italiene suferă de o lipsă severă de apă, a anunțat grupul de mediu Legambiente, atenția fiind concentrată asupra nordului țării. Cel mai lung râu din Italia, care curge din Alpi, în nord-vest, până la Marea Adriatică, are cu 61% mai puțină apă decât în mod normal în această perioadă a anului, conform The Guardian.

În luna iulie a anului trecut, Italia a suferit cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani. A fost declarată stare de urgență în zonele din jurul Po, cel mai lung râu din Italia, care este conectat cu aproximativ o treime din producția agricolă a țării.

„Ne aflăm într-o situație de deficit de apă care s-a acumulat încă din iarna 2020-2021. Trebuie să recuperăm 500 mm în regiunile din nord-vest: avem nevoie de 50 de zile de ploaie", a declarat expertul climatic Massimiliano Pasqui de la institutul italian de cercetare științifică CNR.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri